Henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla, yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti

Junan ja henkilöauton törmäys tapahtui tasoristeyksessä Putikossa.

Antti Varonen

Yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla. Junan kuljettaja ja matkustajat selvisivät vammoitta.
Yksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, kun henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla. Junan kuljettaja ja matkustajat selvisivät vammoitta.

Henkilöauto jäi kiskobussin alle Punkaharjulla keskiviikkoiltana. Onnettomuus tapahtui tasoristeyksessä Putikon vanhan sahan kohdalla.

Toinen autossa ollut kuoli onnettomuudessa. Toinen loukkaantui vakavasti.

Junan kuljettaja ja 15 matkustajaa eivät loukkaantuneet törmäyksessä ja sitä seuranneessa jarrutuksessa.

Palomestari Ismo Vihro kertoo, että junalla oli vauhtia noin 80 kilometriä tunnissa. Tasoristeykseen tullut henkilöauto oli yrittänyt jarruttaa, se mutta luisui junan eteen.

Vihron mukaan Putikon ylikäytävä on varustettu kellohälyttimellä. Onnettomuudesta ilmoitettiin hätäkeskukseen kello 19.55.

Kello 19.36 Parikkalasta lähtenyt taajamajuna 749 oli matkalla kohti Savonlinnaa, jossa se olisi aikataulun mukaan ollut perillä kello 20.27. Onnettomuusjunan matkustajat kuljetettiin onnettomuuspaikalta eteenpäin takseilla.

Onnettomuuden raivaustöiden vuoksi loput keskiviikkoillan taajamajunavuorot Savonlinnan ja Parikkalan välillä korvattiin taksikuljetuksilla.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.