Savonlinnan verkkokalastajat ja jäällä liikkujat huomio — Mopro avaa väylän Inkilänniemestä Vuohisaareen maanantaina

Vuohisaaresta matka jatkuu kohti Varkautta mahdollisesti jo saman viikon lopulla — Haukivedellä on ennakkotietojen mukaan jäätä noin 40 senttiä.

Soila Puurtinen

Mopro Oy:n murtaja Tyrsky lähtee maanantaina testiajolle ja avaa väylän Inkilänniemestä Vuohisaareen.
Mopro Oy:n murtaja Tyrsky lähtee maanantaina testiajolle ja avaa väylän Inkilänniemestä Vuohisaareen.

Savonlinnalainen laivanvarustamo Mopro Oy avaa väylän telakaltaan Inkilänniemestä Savonlinnan Vuohisaaren syväsatamaan maanantaina.

— Vuohisaareen pitää jo päästä ja samalla saamme testata kalustoa. Varsinainen pääväylän jäänmurto alkaa mahdollisesti ensi viikon lopulla, ja silloin lähdetään menemään ylävirtaan kohti Varkautta. Puupula on tehtailla kova ja ajamaan pitää päästä, kertoo yhtiön operatiivinen johtaja Timo Rantanen.

Jäätä särkee murtaja-työntöalus m/s Tyrsky. Viime keväänä siltä meni noin 80 kilometrin vesimatkaan himpun vajaat puoli vuorokautta, mutta kevät oli tuolloin pitemmällä ja jää heikompaa kuin nyt.

— Haukivedellä on kalastajien ilmoitusten mukaan jäätä noin 40 senttiä. Vauhdin näkee sitten, kun lähtee kokeilemaan. Tyrsky on tällä hetkellä kuitenkin paras Saimaalla oleva murtaja.

Jatkosta on vielä neuvottelu Saimaan laivaliikenteestä vastaavan Liikenneviraston kanssa kesken, mutta todennäköisesti Tyrskyn urakka jatkuu Varkaudesta samantien alavesiin kohti Saimaan kanavaa sekä Honkalahteen, Joutsenoon ja Kaukaalle.

Mereltä murtajia pääsisi Saimaalle vasta toukokuun lopulla eikä niitä todennäköisesti silloin enää tarvita.

Tällä hetkellä kanavan suunniteltu avauspäivä on 18. toukokuuta. Silloin pitäisi tämän talven sulkuporttiremontin olla valmis.