Savonlinnan kaupunginhallitus esittää myös lomautuksia ja irtisanomisia tehtäväksi tarvittaessa — Katso tästä, kuka äänesti mitenkin, kun Savonlinnan kaupunginhallitus päätti esittää ensi vuodelle 1,5 miljoona euron henkilöstösäästöjä

Kaupunginhallitus esittää henkilöstömenoihin lisäsäästöjä äänin 6—5.

Vesa Vuorela

Kaupunginhallituksen esityksessä mainitaan selvästi myös lomautusten ja irtisanomisten mahdollisuus henkilöstösäätöjä tavoiteltaessa.
Kaupunginhallituksen esityksessä mainitaan selvästi myös lomautusten ja irtisanomisten mahdollisuus henkilöstösäätöjä tavoiteltaessa.

Myös lomautusten ja irtisanomisten mahdollisuus mainitaan Savonlinnan kaupunginhallituksen esityksessä, joka koskee ensi vuodelle ehdotettuja henkilöstömenojen lisäsäästöjä.

Itä-Savon verkko kertoi jo tiistaina, että kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että henkilöstömenoihin tehdään vuotuinen 1,5 miljoonan euron lisäsäästö.

Esityksen tarkka sisältö selvisi kuitenkin vasta, kun kaupunginhallituksen pöytäkirja julkaistiin torstaina. Sitä ennen Itä-Savon jutut perustuivat päättäjien haastatteluihin.

Valtuusto päättää kaupungin talousarviosta 10. joulukuuta.

Juha Kukkonen (ps.) esitti lisäsäästöjä kaupunginhallituksessa siten, että henkilöstömenosäästöt tehdään ensisijaisesti luonnollisen poistuman kautta ja toissijaisesti lomauttamalla ja irtisanomisilla.

Tuukka Suomalainen (kesk.) kannatti esitystä,

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen lisäsäästöistä äänin 6—5. Perussuomalaiset, keskusta ja kristillisdemokraatit kannattivat lisäsäästöä. SDP, kokoomus ja vihreät vatsustivat niitä.

Lisäsäästöjä kannattivat Juha Kukkosen ja Tuukka Suomalaisen lisäksi Jouni Koskela (kd.), Hanna Kosonen (kesk.), Sanna Metsälä (kesk.) ja Eero Piironen (kesk.).

Lisäsäästöjä vastustivat Anja Backman (sd.), Lauri Kosonen (vihr.), Olli-Pekka Kristiansson (sd.), Seija Puputti (kok.) ja Eija Stenberg (sd.).

Kommentoidut