Talvisalon korttelikeskukselle ehkä ostaja — Ostajaehdokas aikoo ostaa vuosia tyhjillään olleen rakennuksen 20 000 eurolla ja purkaa sen

Kaupan ehtona on, että tontille saa rakennusluvan.

Timo Seppäläinen

Talvisalon korttelikeskus on ollut vuosia kylmillään. Ostaja aikoo purkaa sen.
Talvisalon korttelikeskus on ollut vuosia kylmillään. Ostaja aikoo purkaa sen.

Savonlinnan Talvisalon korttelikeskukselle on ehkä löytynyt ostaja.

Raisiolainen Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy on tarjonnut rakennuksesta liittymineen 20 000 euroa. Ostotarjouksen ehtona on, että uusi omistaja saa tontille rakennusluvan, jota yhtiö hakee viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Tekninen lautakunta hyväksyi ostotarjouksen ja päätti vuokrata tontin ostajalle 12 855 euron vuosivuokralla. Rakennusurakointi S. Tikakoski on ilmoittanut purkavansa tontilla sijaitsevat rakennukset omalla kustannuksellaan.

Rakennusten kirjanpitoarvo on nolla euroa, ja se on ollut useita vuosia kylmillään. Viimeksi siellä on ollut päihdehuoltoasuntola vuosikymmenen puolivälin paikkeilla. Silloin rakennus oli käytössä tilapäisluvalla, koska siellä oli sisäilmaongelmia. Sitä ennen rakennuksessa sijaitsi muun muassa Hernemäen vuorohoitopäiväkoti.

Talvisalon korttelikeskus on suunniteltu valtion opettajankoulutuslaitokselle vuonna 1975. Kaupungin omistukseen se siirtyi vuonna 1995. Vuosituhannen vaihteeseen saakka Mikkelin ammattikorkeakoulun vuokrasi sieltä kaupungilta tiloja terveys- ja matkailualan koulutusta sekä täydennyskoulutusta varten.

Talvisalon korttelikeskus sijaitsee Hernemäen kaupunginosassa.