Sulkavalle avattiin kuntalaisten olohuone – taustalla perintö, jonka Sulkavan kunta sai vuonna 2018

Perinnön käytön yhtenä ehtona oli kuntalaisten olohuoneen perustaminen. Tila on vapaasti käytettävissä, eikä siitä peritä vuokraa.

Sulkavan kunnanvirastotalolle avattiin keskiviikkona kuntalaisten olohuone, joka on kaikille kuntalaisille tarkoitettu kohtaamispaikka.

Kuntalaisten olohuoneen taustalla on perintö, jonka Sulkavan kunta sai vuonna 2018. Perinnön käytön yhtenä ehtona oli kuntalaisten olohuoneen perustaminen. Toiminnalla lisätään kunnan yhteisöllisyyttä sekä kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta.

Olohuoneessa on iso yhtenäinen tila, jossa avokeittiö sekä pieni neuvotteluhuone, siivousvälineille huone ja esteetön wc. Istumapaikkoja olohuoneessa on 30 henkilölle. Käytössä on kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro ja jääkaappi sekä kahviastiasto 30 henkilölle. Tilassa on televisio ja videotykki, joissa molemmissa langaton kuvansiirtomahdollisuus.

Kuka tahansa voi järjestää tilassa toimintaa. Päiväaikaan järjestettävien tilaisuuksien tulee olla kaikille avoimia. Iltaisin tilaa voi varata yhdistysten käyttöön. Tilaa voi käyttää myös etätyöpisteenä.

Tilasta ei peritä vuokraa. Toimintaa räätälöidään kuntalaisia kuunnellen, yhdessä ideoiden ja yhteistyötä tehden. Olohuoneessa järjestettävistä tilaisuuksista ilmoitetaan erikseen ilmoituksilla, paikallislehdessä sekä sosiaalisessa mediassa.

Toiminnan, tilaisuuksien järjestämisen sekä tilan varausten suhteen yhdyshenkilönä toimii palveluohjaaja Jaana Uotinen.

Kuntalaisten olohuone, Kauppatie 1, 2. krs. Sisäänkäynti viraston yläpihan puolelta tai torin puolelta alakerran kautta hissillä. Yhteyshenkilö palveluohjaaja Jaana Uotinen, puh. 044 417 5209.