Savonlinnan kaupunginjohtaja esittää puolen tuloveroprosentin suuruista veronkevennystä ensi vuodelle

Tavallisimmat kiinteistöveroprosentit Laine esittää pidettäväksi nykyisellään.

Tuija Pauhu

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine esittelee talousarvioesityksensä tiedotusvälineille perjantaina.
Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine esittelee talousarvioesityksensä tiedotusvälineille perjantaina.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine esittää ensi vuoden tuloveroprosentiksi 22. Savonlinnan kunnallisverotus kevenisi siten puolen prosenttiyksikön verran. Kaupunginhallitus tekee maanantaina oman esityksensä valtuustolle.

Tavallisimmat kiinteistöveroprosentit Laine esittää pidettäväksi nykyisellään. Yleinen kiinteistöveroprosentti olisi siten jatkossakin 1,43. Vakituisen asuinrakennuksen kiinteistövero olisi 0,59 ja vapaa-ajanasunnon kiinteistövero 1,55 prosenttia.

Kaupunginjohtaja ennakoi aiemmin tällä viikolla, että veronkevennykseen ei ole varaa niin paljon kuin kaupunginhallitus kesällä arvioi.

Puolen veroprosenttiyksikön suuruinen tuloverokevennys tarkoittaa euroissa noin 2,5 miljoonan euron kevennystä. Kesällä kaupunginhallitus päätti, että talousarviossa varaudutaan yhteensä kolmen miljoonan euron suuruiseen kevennykseen, joka koostuisi tuloveroprosentista ja kiinteistöveroprosenteista yhteensä.

Kaupunginjohtaja Janne Laine esittelee talousarvio- ja veroprosenttiesityksensä tiedotusvälineille perjantaina. Esitykset löytyvät jo kaupungin verkkosivuilta