Korona nosti Savonlinnan Hattu ry:n avustushakemusten määrän ennätyslukemiin – 85 seudun lapselle ja nuorelle myönnettiin avustusta harrastustoimintaan

Koronavuosi näkyy perheiden arjessa ja toimeentulossa. Korona oli selkeä syy myös Hattu ry:n harrastustukihakemusten määrän kasvuun.

Soila Puurtinen

Koronavuosi vaikutti monen perheen toimeentuloon. Savonlinnan Hattu ry pystyi tukemaan tällä kertaa 85 lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kuvituskuva.
Koronavuosi vaikutti monen perheen toimeentuloon. Savonlinnan Hattu ry pystyi tukemaan tällä kertaa 85 lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kuvituskuva.

Savonlinnan Hattu ry sai vuoden ensimmäiseen harrastustoiminnan avustushakuun määräaikaan mennessä ennätysmäärän hakemuksia. Kasvua aiempaan ennätykseen tuli 25 prosenttia.

Hattu ry:n sihteeri Jukka Nokelaisen mukaan korona on selkeä syy hakemusten määrän kasvuun.

– Monissa hakemuksissa oli otettu huomioon koronatilanne ja se miten se on tuonut hankaluuksia perheiden toimeentuloon, Nokelainen kertoo.

Vuoden 2021 harrastustoimintaansa avustusta sai 85 lasta ja nuorta. Yhteensä avustuksia jaettuun 11 511 euroa.

Keskimääräinen yhden avustuksen määrä oli 135,42 euroa.

Harrastusten kirjo on laaja, sillä avustukset kohdistuivat 21:lle eri harrastetaholle.

Savonlinnan Hattu ry kiittää kaikkia lahjoittajia, jotka ovat mahdollistaneet harrasteavustusten myöntämisen savonlinnalaisille lapsille ja nuorille.

Hattu ry on reilun kahden vuoden aikana tehnyt 342 myönteistä avustuspäätöstä ja avustuksia on myönnetty yhteensä 68 810 euroa.

Seuraava hakemusten käsittely on huhtikuussa 2021.

Hakemuskaavake löytyy yhdistyksen kotisivuilta osoitteessa https://www.savonlinnanhattu.fi/hakemuskaavake/.

Savonlinnan Hattu ry on vuonna 2018 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka keskittyy tukemaan taloudellisesti ja toiminnallisesti heikossa taloudellisessa tilanteessa olevien savonlinnalaisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa sekä kannustaa lapsia ja nuoria harrastustoiminnan pariin.