Irlantilaiskirjailija Lorna Byrne kertoi suojelusenkeleistä Savonlinnassa

Byrne tapasi yleisöä tiistaina iltapäivällä savonlinnalaisessa kirjakaupassa. Iltatilaisuus OKL-hallilla on ennakkoilmoituksen mukaan myyty loppuun.

Soila Puurtinen

Irlantilaiskirjailija Lorna Byrne houkutteli kirjakauppaan reilut puolensataa henkeä tiistaina iltapäivällä.

Irlantilaiskirjailija Lorna Byrnen luokse kiemurteli pitkä jono, kun enkelikirjoihin oli luvassa kirjailijan omat terveiset tiistaina Suomalaisessa kirjakaupassa Savonlinnassa.


Paikalla oli runsaan 50 hengen yleisö. Iltatilaisuus OKL-hallilla on ennakkoilmoituksen mukaan myyty loppuun.


Ennen signeeraustuokiota Byrne kertoi suojelusenkeleistä, joita hän näkee.


— Näen oman suojelusenkelin jokaiselle täällä olevalle.


Hän valitsi lisäksi yleisön joukosta yhden kuulijan ja kuvaili tämän suojelusenkelin päästä varpaisiin.


— Toivottavasti te muut ette pety, että ehdin kertoa tarkemmin vain yhden ihmisen suojelusenkelistä.

Enkelit kiinnostavatTurkulainen yrittäjä Jaana Varkki-Terho päätti tulla tapaamaan kirjailijaa, sillä hän oli samaan aikaan työmatkalla Savonlinnassa.


Hän on ollut kiinnostunut enkeleistä pikkutytöstä lähtien, kohdannut kerran Byrnen suuressa yleisötapahtumassa Helsingissä ja lukenut kaikki tämän kirjat.


— Kiinnostukseni taustalla ei ole mitään dramaattista tapahtumaa. Enkelit osoittavat, että on olemassa muutakin kuin vain se, minkä me näemme.


Jaana Varkki-Terho lisää, että irlantilainen osaa kirjoittaa lämpimästi.


— Teksti on hyvin elävää, ihan kuin lukiessaan katsoisi elokuvaa. Luen myös muuta enkeleihin liittyvää kirjallisuutta, en yksinomaan Lorna Byrnen tuotantoa.

Soila Puurtinen

Lorna Byrne (edessä oikealla) kuvaili tilaisuuden aluksi suojelusenkeleitä, joita hän näkee.

Irlantilaiskirjailija harvoin SavonlinnassaSavonlinnalaiselle Fevronia Orfanokselle oli tärkeä tavata Byrne ennen kaikkea siksi, että irlantilaiskirjailija vierailee aniharvoin Savonlinnassa.


— Vierailu on siinä mielessä tapaus. Haluaisin vaihtaa hänen kanssaan muutaman sanan, koska olen opiskellut ja asunut Irlannissa ja vierailen siellä edelleen usein.


Byrnen kirjat eivät ole Orfanokselle tuttuja, vaikka kirjailijan nimen pystyi liittämään enkeleihin.


— Sen verran hain tietoa etukäteen, että Byrne harjoittaa hyvin laajaa hyväntekeväisyyttä.


Orfanoksen mielestä kirjailija on mystikko ja edustaa irlantilaista mystiikkaa. Esimerkiksi usko menninkäisiin elää yhä vahvana Irlannissa.


— Pidän mielenkiintoisena ilmiötä, että suomalaiset ja pohjoismaalaiset ovat kiinnostuneita Byrnen kirjoista. Mystikon ajatusmaailma poikkeaa melkoisesti siitä rationaalisesta suhtautumisesta elämään, mikä on tunnusomaista pohjoismaalaisille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet