Sairaala hohtaa torstaina oranssina – Maailman potilasturvallisuuspäivänä opastetaan hyvään käsihygieniaan 

Savonlinna: Keskussairaala on yksi Suomen reilusta 20 rakennuksesta, jotka valaistaan oranssilla WHO:n potilasturvallisuuspäivänä 17. syyskuuta, tiedottaa Sosteri.

Soila Puurtinen

Savonlinnan keskussairaala on torstaina oranssin värinen, kun ilta hämärtyy. Valaistusta testattiin jo keskiviikkona illalla.
Savonlinnan keskussairaala on torstaina oranssin värinen, kun ilta hämärtyy. Valaistusta testattiin jo keskiviikkona illalla.

Savonlinnan keskussairaala on yksi Suomen reilusta 20 rakennuksesta, jotka valaistaan oranssilla WHO:n potilasturvallisuuspäivänä 17. syyskuuta, tiedottaa Sosteri.

Valaistuksen tarkoitus on osoittaa arvostusta kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia kohtaan. Tänä vuonna pyritään myös lisäämään tietoisuutta terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden tärkeydestä ja sen yhteydestä potilasturvallisuuteen.

Rakennuksia valaistaan eri puolilla maailmaa. Suomessa mukana ovat esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Finlandiatalo, HUS Meilahden tornisairaala ja useat keskussairaalat.

– Vaikka uutisointi keskittyy koronatilanteeseen, haluamme muistuttaa, että huolehdimme jatkuvasti myös asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta, sanoo Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen tiedotteessa.

Itä-Savossa koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta monin paikoin maailmassa ja Suomessakin tilanne on toinen. Luukkonen muistuttaa, että jokaisella on asiasta vastuu.

– Virus on keskuudessamme todennäköisesti vielä pitkään. Jokaisen vastuulla on, että se ei ala levitä. Tässä pätevät edelleen hyvä käsi- ja yskimishygienia ja turvavälien noudattaminen. Lisäksi äärimmäisen tärkeää on, että mihinkään Sosterin ajanvarauspalveluihin ei tulla hengitystieoireisena eikä myöskään vierailla sairaalassa tai palvelutaloissa.

Savonlinnan keskussairaala valaistaan keskiviikkona 16. syyskuuta illalla ja valaisu jatjuu perjantain 18. syyskuuta aamuun. Sosterin hygieniahoitajat opastavat ihmisiä hyvään käsihygieniaan sairaalan pääovilla torstaina aamukahdeksasta.