Nätkin koulu muuttaa heti syysloman jälkeen Kuninkaankartanonmäelle entisen KVL:n tiloihin — Vanhemmat kutsuttiin keskiviikkona pikavauhtia koululle kuulemaan uutista

Koulurakennuksen sisäilmaongelmat ovat pahentuneet niin, että työterveyshuolto suositteli koulun sulkemista. Vanhaan kouluun ei väliaikaistiloista palata, vaan syksyllä 2019 Nätkillä pitäisi olla vuokrattava tilaelementtikoulu.

Soila Puurtinen

Nätkin koulu tyhjenee tämän viikon jälkeen. Syysloman jälkeen opetus siirtyy kuluvan lukuvuoden ajaksi KVL:n tiloihin Heikinpohjaan. Kun uusi lukuvuosi syksyllä 2019 alkaa, Nätkillä pitäisi olla uusi tilaelementtikoulu.
Nätkin koulu tyhjenee tämän viikon jälkeen. Syysloman jälkeen opetus siirtyy kuluvan lukuvuoden ajaksi KVL:n tiloihin Heikinpohjaan. Kun uusi lukuvuosi syksyllä 2019 alkaa, Nätkillä pitäisi olla uusi tilaelementtikoulu.

Nätkin koulu muuttaa Kuninkaankartanonmäelle entisen KVL:n tiloihin heti syysloman jälkeen maanantaina 29. lokakuuta.

Nätkin koulurakennus suljetaan sisäilmaongelmien takia. Ne ovat pahentuneet tämän syksyn aikana.

Terveyshuolto suositteli vakavasti koulun sulkemista tämän viikon maanantaina antamassaan lausunnossa, koska koulun sisäilmasta on saatu niin pahoja oireita.

Nätkiläiset käyvät koulua Heikinpohjan koulun naapurissa, entisellä yliopistokampuksella koko kuluvan lukuvuoden eli kevätjuhlaan saakka.

Syysloman jälkeen tapahtuvasta muutosta tiedotettiin Nätkin koulun oppilaiden vanhemmille keskiviikkoiltana pikaisesti koolle kutsutussa tiedotustilaisuudessa.

Julkisuuteen asiasta tiedottivat kaupungin kiinteistöjohtaja Jukka Oikari ja vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen.

He myös toivovat hankalalle päätökselle ymmärtämystä koulun henkilökunnalta, oppilailta ja oppilaiden vanhemmilta.

— Viikko tässä on aikaa suunnitella koulukyydit ja muut, Oikari sanoo.

Elementtikoulu valmistuisi syksyksi 2019

Pitkään on tiedetty, että Nätkin koululla on sisäilmaongelma, jonka takia tarvitaan joko koulun peruskorjaus tai uudisrakennus. Päätös on odottanut ratkaisua kaupungin tulevasta kouluverkosta.

Syyskuussa kaupunginvaltuusto päätti, että tämän valtuustokauden aikana ei Savonlinnassa lopeteta yhtään koulua ja että Nätkin koululle vuokrataan suurtilaelementtikoulu 5—10 vuoden vuokrasopimuksella.

Ensi vuoden talousarvioon on esitetty rahaa vuokrattavan elementtikoulun perustusten tekemiseen. Jos rahoituspäätös tulee talousarvion yhteydessä loppuvuodesta, elementtikoulu voi Oikarin mukaan olla valmiina Nätkillä syksyllä 2019.

— Sen nopeammin sitä ei sinne saa. Vaikka se tilattaisiin nyt, se tulisi vasta kesäkuussa, Oikari sanoo.

Tilapäinen parakki olisi ehtinyt vasta maaliskuuksi

Oikarin mukaan Nätkin koulun väliaikaistiloiksi harkittiin myös tilapäistä parakkia, joka olisi sijoitettu Nätkille.

— Parakkienkin toimitusajat olisivat menneet maaliskuulle. Asiaa ei haluttu enää pitkittää. Terveyden hyväksi on tehtävä kaikki voitava, Oikari sanoo.