Täpärä äänestys säästi Nätkin koulun verkkoselvitykseltä — Vuokrakoulua päästäneen tilaamaan Nätkille heti, kun sivistyslautakunta saa päätettyä koulun koon

Kaupunginvaltuusto myönsi Nätkin elementtikoulun perustukseen rahat ilman lisäehtoja.

Tuija Pauhu

Nätkiläisiä kuultiin viime viikolla kaupungin valtuustosalissa. Heille esiteltyjen vaihtoehtojen joukossa oli sekin, ettei koulu enää palaisi Nätkille. Myöhään maanantai-iltana kaupunginvaltuusto myönsi ehdoitta rahat vuokrakoulun perustuksiin.
Nätkiläisiä kuultiin viime viikolla kaupungin valtuustosalissa. Heille esiteltyjen vaihtoehtojen joukossa oli sekin, ettei koulu enää palaisi Nätkille. Myöhään maanantai-iltana kaupunginvaltuusto myönsi ehdoitta rahat vuokrakoulun perustuksiin.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto poisti täpärästi, äänin 26—25, talousarviosta vaatimuksen, jonka mukaan sivistyslautakunnan olisi pitänyt selvittää Nätkin koulun asema kouluverkossa ja tehdä siitä esitys valtuustolle.

Kaupunginvaltuusto siis myönsi 300 000 euron määrärahan Nätkin koululle rakennettavan vuokrakoulun perustuksia varten ilman erillisiä ehtoja.

— Selvityksiä on tehty tarpeeksi. Nätkin koululla on nytkin 143 oppilasta, ja siellä tarvitaan jatkossakin lähikoulu. Nätkillä on 4 100 asukasta. Se on enemmän kuin monessa pienessä kunnassa, sanoi ehtolausekkeen poistamista esittänyt Anja Backman (sd.).

Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen arvioi talousarviokäsittelyn päätyttyä puoliltaöin valtuuston päätöksen tarkoittavan todennäköisesti sitä, että kaupunki pääsee kilpailuttamaan Nätkin uuden elementtikoulun hankinnan heti, kun sivistyslautakunta tammikuussa päättää, minkä kokoinen koulu Nätkille tarvitaan.

Sitä ennen sivistyslautakunnan pitää ratkaista, jatkaako Nätkin koulu 1.–5. luokkien kouluna vai muuttuuko se 1.—4. luokkien kouluksi. Sivistyslautakunta on jo käynnistänyt kuulemisen tästä luokka-asteiden määrästä eli koulumuodosta. Kaupunginhallituksen vaatiman kouluverkkoselvityksen takia kuulemisessa kuitenkin oli vain vaihtoehtoja, joiden mukaan Nätkin koulu olisi joka tapauksessa loppunut vuonna 2023 tai 2025.

Kuuleminen jatkuu vuoden loppuun.

Kauppinen sanoi yöllä, että tiistaina selvitetään, miten kuulemista jatketaan.

Valtuuston kokous päättyi kello 0.13. Kokous kesti vähän yli kahdeksan tuntia.

Lue myös muut uutiset talousarviokokouksesta:

Teatterille 60 000 euron lisäavustus— Kirjastoauto saa jatkaa ajoaan
- Jutussa kerrotaan myös Mertajärven kunnostusrahasta, Nälkälinnanmäestä, Heikinpohjan ulkokaukalosta ja ympäristöinsinööristä sekä muutamasta muusta asiasta.

Savonlinnan kaupunki rakentaa kevyen liikenteen väylän, jos valtio maksaa siitä puolet, mutta kelluvaa esiintymislavaa ei tehdä ainakaan vielä ensi vuonna — Katso myös linkit muihin Savonlinnan talousarviouutisiin

Tanhuvaaran jalkapallohalliin rahat — Kaupunki ei yritä enää ulkoistaa uimahallia

Henkilöstömenojen lisäsäästöt säilyivät Savonlinnan talousarviossa
- Jutussa kerrotaan myös veronkorotusaikeista tuleville vuosille