Rivitalo tuhoutui pahoin tulipalossa Viuhonmäentiellä Savonlinnassa — Palo sai alkunsa huopakattotöistä, katon korjaajat yrittivät sammuttaa paloa, mutta se levisi koko taloon

Talo paloi purkukuntoon. Pelastuslaitos hoitaa jälkisammutusta ja -vartiointia aamuun saakka.

Tuija Pauhu

Rivitalo tuhoutui pahoin tulipalossa Viuhonmäentiellä Savonlinnassa — Palo sai alkunsa huopakattotöistä, katon korjaajat yrittivät sammuttaa paloa, mutta se levisi koko taloon

Kolmen asuinhuoneiston rivitalo paloi purkukuntoon Savonlinnassa Viuhonmäentiellä keskiviikkona. Päivystävä palomestari Eero Aho Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoi kello 18 jälkeen, että rivitalon katto oli tulessa ja palo oli levinnyt myös ullakolle.

Ahon mukaan yksikerroksinen rivitalo tuhoutui pahoin palossa, joka alkoi keskiviikkona iltapäivällä. Palo eteni räjähdysmäisesti rivitalon kattorakenteissa ja siirtyi nopeasti myös asuinhuoneistoihin.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä tulipaloa sammuttamassa. Jälkisammutus on käynnissä ja pelastuslaitos arvelee niiden kestävän vielä useita tunteja.

Tuija Pauhu

Päivystävä palomestari Ismo Vihro arvioi kello 22 aikaan, että pelastuslaitos vartioi kohdetta aamuun saakka.

Ensitietojen mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Kaikkien huoneistojen asukkaat on evakuoitu.

— Kaksi asunnoista tuhoutuu erittäin pahoin ja kolmaskin kärsii mittavia vahinkoja, Aho sanoi.

Kolmannesta asunnosta saatiin pelastettua jotakin omaisuutta, mutta kaksi asuntoa paloi kokonaan.

Viereisiin taloihin palo ei kuitenkaan päässyt leviämään.

Kiinteistössä on tehty lähiaikoina kattotöitä, ja niitä tehtiin paikalla myös tänään. Palo on ilmeisesti saanut alkunsa huopakattotöistä. Katon korjaajat yrittivät sammuttaa paloa ensi itse, mutta he eivät saaneet paloa haltuunsa ja se pääsi leviämään koko taloon.

Hälytys palosta tuli kello 17.09.

 

Kuvat palopaikalta lisätty kello 18.16. Uutista on päivitetty lisätiedoilla palon etenemisestä, rakennuksen kärsimistä vahingoista ja paikalla tehdyistä kattotöistä kello 19.12 ja 19.27. Päivitetty jälkisammutuksen tilanne kello 22.08.