Punavuorelaisparikkalalaiset Jani ja Aliina Halme osallistuvat linnan juhliin ensimmäistä kertaa — ”Oltiin iloisesti yllättyneitä, kun äiti soitti, että kutsu on saapunut Likolammen postilaatikkoon”

Aliina ja Jani Halme iloitsivat kutsua linnan juhliin.

Soila Puurtinen

Aliina ja Jani Halme esittelivät juhla-asujaan ja asusteitaan hieman ennen linnan juhlien alkua.
Aliina ja Jani Halme esittelivät juhla-asujaan ja asusteitaan hieman ennen linnan juhlien alkua.

Jani ja Aliina Halme valmistautuvat itsenäisyyspäivän vastaanotolle helsinkiläisessä kampaamossa. Kaikki alkaa olla viimeistelyä vaille valmista. Kello seitsemältä alkavat juhlallisuudet Presidentinlinnassa. Kättelyt aloitetaan Mariankadun puolelta, jonne on vain parisataa metriä matkaa.

Parikkalalainen Jani Halme on mediapersoon ja luova johtaja. Vaikka Halme jakaa nykyisin aikansa kahden asuinpaikkakuntansa Helsingin ja Parikkalan kesken, hänet tunnetaan erityisesti pienten paikkakuntien puolestapuhujana. Muun muassa Kotimaan katsaus -somevideoiden myötä, joissa Halme nostaa esille paikallismedioissa esillä olleita kaikkein pienimpiä uutisia.

Halme palkittiin vastikään Suomen paikallislehtien valtakunnallisen Antti-patsaalla tunnustuksena arvokkaasta työstä paikallislehtien vuoksi. Halme on saanut kiitosta siitä, että kiire arkityössä ei ole estänyt miestä jakamaan osaamistaan, vaan hän on esimerkiksi kouluttanut paikallislehtien työntekijöitä.

— Paikallislehdet ovat pienpanimobuumin ja artesaanijäätelöiden viitoittamalla matkalla trendikkäimpään aikakauteensa, Halme sanoi Antti-patsaan saadessaan.

Paikallisuus näkyi myös Halmen puvussa. Enolainen Laura Saarivuori-Eskola suunnitteli Halmeelle, korut jotka ovat saaneet innoituksen Parikkalasta löydettyyn karjalaisen naisen muinaiskoruun, joka tunnetaan nykyään Parikkalan Piika –kansanasuun kuuluvana koruna. Halmeen koruihin kuuluvat Vaaroilta-solki sekä Vetehen-käädyt on tehty vanhoista hopealusikoista, jotka tuovat koruihin omaa historiaansa.

Paikallinen on myös Aliina Halmen puku. Se on teetetty tilaisuuteen aivan naapurissa asuvalta suunnittelijalta. Tämän vuoden teema, luonto, näkyy puvun ideassa. Kaftaani ei ole kertakäyttöasu, vaan tarkoitettu laadukkaaksi juhlapuvuksi, jota voi käyttää myös muissa tilaisuuksissa.

Halme on viime vuosina nähty muun muassa Uutisvuodon kapteenina. Yle aloitti tänä syksynä myös Mailla ja Halmeilla –radio-ohjelman, jossa Halme perehtyy Suomen eri kolkkiin. Jani Halme on työskennellyt myös Itä-Savo–lehdessä.

Katso Jani ja Aliina Halmeen tunnelmia sekä lisää taustoja Janin koruista videolta, jonka näet tästä.