Kuka on tuleva Vuoden punkaharjulainen – se selviää lauantaina Harjun kesäraitilla!

Vuoden punkaharjulaiseksi tuli kuntalaisilta 28 esitystä. Valinta oli vaikea, mutta lopulta Punkaharjun Pitäjänyhdistys tiristi yksimielisen päätöksen.

Yrjö Ruotsalainen

Viime vuonna Vuoden punkaharjulaiseksi valittiin Suomen Elvis Fan Clubin puheenjohtaja, kauppias  Marko Humia.
Viime vuonna Vuoden punkaharjulaiseksi valittiin Suomen Elvis Fan Clubin puheenjohtaja, kauppias  Marko Humia.

Kuka seuraa hotelliyrittäjä Saimi Hoyerin ja kauppias Marko Humian jalanjälkiä ja tulee valituksi Vuoden punkaharjulaiseksi lauantaina 7. heinäkuuta kello 11.40 Punkaharjulla Harjun kesäraitin ohjelmalavalla?

Tätä päätöstä valinnan tehnyt Punkaharjun Pitäjänyhdistyksen kolmihenkinen valintaraati joutui puntaroimaan pitkään. Kuntalaiset ilmoittivat ehdokasasetteluun peräti 28 kuntalaista.

—Nuorin ehdokas oli noin 15 vuotias ja vanhin yli seitsemänkymppinen. Tavoitteena oli löytää kotiseuturakas punkaharjulainen, joka on tuonut kotipaikkakuntaansa ahkerasti esille, ja sellainen löydettiin, kertoo valinnasta vastaavan Punkaharjun Pitäjänyhdistyksen puheenjohtaja Juha Massinen.

Massisen mielestä on hienoa, että pitäjästä löytyi näin monta ehdokasta, jotka ansaitsisivat kansalaisten mielestä nousta esille.

—Sopuisasti ja yksimielisesti päätös saatiin lopulta tehtyä.

Pakohuonepeli Punkaharju-talolla

Harjun kesäraitin tekemiseen ovat osallistuneet yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt  laajalla rintamalla.

Savonlinnan 4H-yhdistyksen ohjelma on taatusti lasten mieleen. Se on Punkaharju-talolla eli entisellä kunnantalolla järjestettävä pakohuonepeli "Autiotalon arvoitus".

Päivän aikana kello 10-15 järjestetään kuusi pakopeliä, joihin mahtuu kerralla seitsemän pelaajaa. 4H-yhdistyksestä vinkataan, että kokoon voi kerätä vaikka kaveriporukan ja ilmoittautua mukaan etukäteen, niin että pelaamaan pääsee varmasti.

Pakohuonepeliin voi ilmoittautua täältä.

Tuija Pauhu

Savonlinnalainen MC Samppa esiintyy Harjun kesäraitin ohjelmalavalla iltapäivällä.
Savonlinnalainen MC Samppa esiintyy Harjun kesäraitin ohjelmalavalla iltapäivällä.

MC-Samppa räppää

Tapahtuma järjestetään Punkaharjun kirkonkylässä nyt viidennen kerran.

Kesäraitin avaa Savonlinnan kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander kello 10. Nuori savonlinnalainen taikuri Aapo Pitkänen viihdyttää sekä heti aamusta että iltapäivän puolella. Hiukan teatteri antaa esimakua kesästä.

Musiikista huolehtivat Punkaharjun Naislaulajat ja Punkaharjun Pelimannit sekä Punkaharjun Mieslaulajat. 

Iltapäivällä estradin valtaavat CC-Rock sekä X Factor -ohjelmasta tuttu savonlinnalainen räppäri Sami Makkonen, MC Samppa.

Tapahtuman juontaa brändiasiantuntija Lisa Sounio.

Non stop -bussissa tarinaa Punkaharjun historiasta

Bussi liikkuu koko pävän ajan Taidekartano Johanna Oraksen, Hotelli Punkaharjun, Kruunupuiston ja Kuusitie 1:n väliä. Kiertoajelu starttaa ensimmäisen kerran kymmeneltä Taidekartanolta ja se ehditään ajaa tapahtuman aikana kolme kertaa.

Maisemista nauttimisen lomassa Punkaharjun kulttuuriseuran Antti Kanerva kertoo alueen ja harjumuodostelman synnystä ja historiasta.

Juha Massinen on tyytyväinen tilanteeseen myös torimyynnin osalta. Paikan päälle on tulossa yli 20 myyjää, joten kunnon markkinameininkiäkin on luvassa.

Leveät hartiat etsinnässä

Arpajaisiin on saatu palkinnoksi muiden palkintojen lisäksi taidemaalari Johanna Oraksen taulu. Arpajaisten tuotto käytetään ensi vuoden Harjun kesäraitti -tapahtuman järjestämiseen.

Tapahtumajärjestelyt ovat hyvällä mallilla, ja mukaan odotetaan tänäkin vuonna 1 500 - 2 000 kävijää.

Massisen mukaan järjestelyt helpottuvat vuosi vuodelta, kun käytännöt vakiintuvat ja mukanaolijoiden kokemus karttuu.

—Olisiko ensi vuonna jonkin muun yhdistyksen vuoro ottaa pääjärjestäjän rooli, heittää Massinen kysymyksen ilmaan ja lupaa pitäjänyhditykseltä vahvan taustatuen.