SaPKo kutsuu muotoilijat kehittämään Savonlinnan jäähallin opasteita ja toimintoja

Esimerkiksi hallin opasteita halutaan modernisoida, jotta yleisön ottelukokemuksesta tulisi entistä parempi.

Soila Puurtinen

Jäähallin kehittämistyö on osa Kuopion Muotoiluakatemian alaisuudessa toimivaa FOB! Form Follows Business -palvelua
Jäähallin kehittämistyö on osa Kuopion Muotoiluakatemian alaisuudessa toimivaa FOB! Form Follows Business -palvelua

SaPKo ja Kuopion Muotoiluakatemian opiskelijat ryhtyvät kehittämään yhdessä Talvisalon jäähallin opastusta ja toimintoja tämän syksyn aikana. Esimerkiksi hallin opasteita halutaan modernisoida, jotta yleisön ottelukokemuksesta tulisi entistä parempi.

Jäähallin kehittämistyö on osa Kuopion Muotoiluakatemian alaisuudessa toimivaa FOB! Form Follows Business -palvelua, joka käynnistyy nyt ensimmäistä kertaa Savonlinnassa.

— Ideana on viedä muotoiluajattelua yrityksiin ja toisaalta tarjota muotoilualan ammattilaisille uudenlaisia mahdollisuuksia yritysmaailmassa, kertoo Kuopion Muotoiluakatemian toiminnanjohtaja Eija Tanninen-Komulainen.

Mestiksen runkosarjassa SaPKon kotiareenan yleisömäärät liikkuvat noin tuhannen ihmisen paikkeilla, pudotuspeleissä yleisöä on parhaimmillaan ollut jopa pari tuhatta.

— Toiveena on, että muotoilijoiden osaamisen avulla voitaisiin selkeyttää ja parantaa ottelukokemusta entisestään ja rohkaista myös ihan uutta yleisöä lähtemään hallille, sanoo SaPKon toimitusjohtaja Petri Karppanen.

Hanke tarjoaa yrityksille design-valmennusta, sekä konkreettista hyötyä muotoilijoiden toteuttamien kehitysprojektien kautta. Muotoilijoille ja visuaalisen alan ammattilaisille tarjolla on yrityskontaktien lisäksi valmennusta liiketoiminnan ja oman osaamisen yhdistämiseen, sekä verkostotoimintaa Aiemmin Form Follows Business -palvelua on toteutettu muun muassa Kuopiossa, Joensuussa ja Mikkelissä.

— On hienoa, että SaPKossa innostuttiin hankkeesta. Kuopiossa mukana oli vastaavasti KalPa, jonka projektissa tavoitteet olivat samantyyppisiä ja tulokset erittäin hyviä, Tanninen-Komulainen kertoo.

FOB! Form Follows Business -valmennus ja yrityksille suunnattu Design Management -valmennus käynnistyvät Savonlinnassa elokuun lopussa. Mukaan otetaan edelleen sekä yrityksiä että muotoilijoita.

— Mukaan sopivat kaikenlaiset yritykset, joilla on halu liiketoimintansa kehittämiseen muotoilun avulla. Muotoilijoille palvelumme on mahdollisuus oman osaamisen kaupallistamiseen ja henkilöbrändin vahvistamiseen, Eija Tanninen-Komulainen kannustaa.

Savonlinnassa hankkeen yhteistyökumppanina toimii kaupungin elinkeinopalvelut.

— Hanke tuo muotoilun hienolla tavalla osaksi yrittäjille suunnattua palveluvalikkoa ja rakentaa siltoja yritysten ja muotoilijoiden välille. Pitemmällä tähtäimellä palvelujen kehittäminen myös lisää yritysten elinvoimaisuutta ja verotuloja seudulla, sanoo kehittämispäällikkö Riitta Vahela-Kohonen Savonlinnan Hankekehitys Oy:stä.

Uusimmat uutiset