Viikonlopun aikana Essoten alueella löytyi kaksi uutta koronatartuntaa – "Tilanne näyttää hyvältä, mutta tautia ei ole voitettu"

Korona ei näytä levinneen Mikkelin tartuntaryppäistä.

Stuart Miles

Koronavirustartunnat ryöpsähtivät Essoten alueella, mutta nyt uusien tartuntojen määrä on vähentynyt.
Koronavirustartunnat ryöpsähtivät Essoten alueella, mutta nyt uusien tartuntojen määrä on vähentynyt.

Alkuviikon koronatilanne Mikkelin seudulla vaikuttaa viimeviikkoista paremmalta. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote tiedottaa, että sen alueelta on löytynyt kaksi uutta koronatartuntaa.

Tapauksista toinen on Essoten alueen ulkopuolelta testeihin tullut henkilö, joka ei ole altistanut Etelä-Savossa muita.

Toinen tartunta löytyi jo karanteenissa olleiden joukosta.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa tiedotteessa tilanteen näyttävän hyvältä ja rauhoittuneelta sekä tehtyjen toimenpiteiden purreen erinomaisesti. Seppälä kiittää saavutuksista väestöä, vastuullisia yrityksiä ja tapahtumajärjestäjiä.

Essote arvioi, että viime tartuntaryppäästä tauti ei näytä päässeen leviämään väestössä laajemmin.

Testitulos yleensä vuorokaudessa

Taudin itämisaikaa merkittävimmistä altistuksista on kuitenkin vielä pari päivää jäljellä. Karanteeniin asetettujen tulee edelleen noudattaa annettuja ohjeita.

Testeihin pääsee edelleen nopeasti, ja tulokset saadaan pääsääntöisesti vuorokauden kuluessa.

Jonotusaika Päivystysavun koronalinjalle on lyhentynyt, ja ajoittain jonotusaikaa ei ole ollenkaan.

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa, että tauti osoittaa koko maan tasolla leviämisen merkkejä ja uusia tapauksia tulee hyvin todennäköisesti eri puolilla maata. Gärdströmin mukaan annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee ehdottomasti noudattaa.

Rajoitustoimia päättyi maanantaina

Myös Essoten alueellinen suositus kasvomaskien käytöstä on edelleen voimassa. Maskia on syytä käyttää erityisesti mentäessä koronatestiin, joukkoliikenteessä sekä muissa tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen on vaikeaa.

Osin suositukset ovat lieventyneet. Essoten suositus ravintoloiden aukiolon rajaamisesta Mikkelin alueella klo 24:ään saakka ei ole enää voimassa.

Myös Mikkelin kaupunki on normalisoinut toimintojaan, ja rajoitustoimet ovat päättyneet.

Mikkelissä koulujen etäopetus päättyi maanantaina 4.–9. -luokkalaisilta ja lukiolaisilta. Sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat avautuvat. Lisäksi muun muassa kaupungin työntekijöilleen antama viiden päivät etätyösuositus päättyi.

Uusimmat uutiset