Yli 500 hengen yleisötilaisuudet kielletään: Luola Eventsin kevään yleisötapahtumat perutaan – Savonlinnan kevätmarkkinat pidetään

Talvisodan muistotilaisuudet perjantaina on peruttu, mutta sunnuntain messut järjestetään normaalisti. Savonlinnan rakennusmessuja ei ole vielä peruttu.

Nora Norrlin (Liekki Promotion)

Kolmas Nainen -yhtyeen keikka Punkaharjun luolastossa on siirretty ensi syksyyn koronaviruksen leviämisen ehkäisyn takia.
Kolmas Nainen -yhtyeen keikka Punkaharjun luolastossa on siirretty ensi syksyyn koronaviruksen leviämisen ehkäisyn takia.

Suomen hallitus suosittelee, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä.

Määräys vaikuttaa myös Savonlinnan seudun tapahtumiin.

Hallituksen suosituksen noudattamista valvoo aluehallintovirasto. Itä-Suomen aluehallintoylilääkäri Tuula Tarkiainen kertoo saavansa sosiaali- ja terveysministeriöstä tarkemmat ohjeet siitä, millä tavoin tilaisuuksien perumisen valvonta käytännössä tapahtuu.

Luola Eventsin kaikki tälle keväälle sovitut yleisötapahtumat perutaan. Ohjelmistossa olivat 20.3. Kolmas Nainen, 24.4. Suvi Teräsniska, 25.4. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja 2.5. Sami Hedberg.

– Ohjelmatoimistojen kanssa keskustellaan korvaavista tapahtumapäivistä näiden tapahtumien osalta. Kolmannen Naisen keikan on jo sovittu uudeksi päiväksi lauantai 3. lokakuuta 2020. Kolmannen Naisen keikan alkamisajat ja lippuhinnat säilyvät ennallaan, kertovat Luola Events Oy:n Jussi Silvennoinen ja Markus Kaskinen tiedotteessaan.

Luola Eventsin tavoitteena on, että kaikille tapahtumille löydetään uudet ajankohdat.

– Näissä tapauksissa lipun hinnat eivät muutu ja jo ostettu lippu käy uudelle ajankohdalle sellaisenaan. Mahdollista kuitenkin on, että korvaavaa päivä ei välttämättä saada järjestymään.

Perutun tapahtuman osalta asiakkaalla on mahdollisuus perua kauppa ja saada ostamastaan lipusta rahat takaisin.

Tiketin kautta ostettuihin lippuihin ohjeistus löytyy täältä.

Harjun Portin myyntipisteen kautta ostettujen lippujen osalta palautuksia ryhdytään hoitamaan ensi maanantaista alkaen.

Soila Puurtinen

Savonlinnasalissa useana vuonna järjestetty Vappushow on ollut aina loppuunmyyty. Tämän vuoden show'n järjestämistä joudutaan harkitsemaan.
Savonlinnasalissa useana vuonna järjestetty Vappushow on ollut aina loppuunmyyty. Tämän vuoden show'n järjestämistä joudutaan harkitsemaan.

Teatteri jatkaa esityksiä

Myös Savonlinnan teatterin kausi jatkuu normaalisti, samoin Savonlinnasalin muut tilaisuudet järjestetään. Tämä siksi, että Savonlinnasali ei teatteriasetuksessaan ylitä 500 paikan rajaa, istumapaikkoja on vain 250.

Teatterinjohtaja Jari Rissasen mukaan seuraava harkinnan paikka on vappuaaton Vappushow, jolloin salin kaikki 800 istumapaikkaa ovat käytössä. Rissasen mukaan viranomaisohjeita seurataan muutenkin kaiken aikaa ja suunnitelmia muutetaan, mikäli tilanne niin vaatii.

Timo Seppäläinen

Kevätmarkkinoita ei näillä näkymin tarvitse perua.
Kevätmarkkinoita ei näillä näkymin tarvitse perua.

Markkinat pidetään normaalisti

Savonlinnassa järjestetään kevätmarkkinat tänä viikonloppuna 13.–14. maaliskuuta. Torivalvoja Tuomo Manninen sanoo, että näillä näkymin markkinat pidetään normaalisti.

– Markkinoita ei peruta, koska viranomaisilta ei ole tullut vielä ainakaan sellaista määräystä, hän sanoo.

Manninen ihmettelisi, jos ulkoilmatapahtuma pitäisi perua.

– Sitten kyllä pitäisi jo suuret kaupatkin laittaa kiinni. Varmasti siellä kassajonossa seisoessa tartuntariski on suurempi, kuin torilla ulkoilmassa, hän sanoo.

Mannisen mukaan torimyyjät eivät ole peruneet tulemistaan kevätmarkkinoille. Vain kokoomus ja perussuomalaiset ovat peruneet osallistumisensa markkinoille.

Pajarinhovissa tanssitaan ja Järvisydämen keikat pidetään

Kiteen Pajarinhovissa tanssitaan tulevana lauantaina normaalisti.

– Tähän aikaan vuodesta ei yleensä paikalle tule yli 500:tä henkeä, sanoo Pajarinhovin matkailukeskuksen johtaja Kalle Keskimäki.

Myös Rantasalmella Järvisydämessä järjestetään keväälle suunnitellut keikat ohjelman mukaisesti, kertoo yrittäjä Markus Heiskanen.

– Ainoastaan juhannuksena on ylittynyt 500 kävijän raja, hän perustelee.

– Kylpylän toimintaan koronalla ei ole vaikutusta.

Tähän mennessä neljä kiinalaisryhmää on perunut kevään tulonsa Järvisydämeen. Muuten tilauskanta näyttää normaalilta.

Rakennusmessuja ei ole peruttu – ainakaan vielä

Toukokuun puolessa välissä pidettäväksi suunniteltuja Savonlinna rakennusmessuja ei toistaiseksi ole peruttu, sanoo messupäällikkö Kari Pulkkinen messut järjestävästä Oy Expo Media Finland Ab:stä.

– Sen sijaan huhtikuussa Kotkassa ja Mikkelissä järjestettäväksi suunnitellut rakennusmessut olemme peruneet.

Pulkkinen sanoo odottavansa aluehallintoviraston päätöstä tapahtumien järjestämisestä ja tekevänsä päätöksen Savonlinnan tämän kevään messujen kohtalosta sen jälkeen.

– Messuilla Savonlinnassa on ollut yhtäaikaisesti enintään 250–300 kävijää ja näytteilleasettajaa. Tähän seikkaan viitaten voi hyvinkin olla mahdollista toteuttaa messut siinä tilanteessa, että rajoitus on toukokuussa edelleen sama 500 henkilöä, Pulkkinen täsmentää.

Savonlinnan malli -loppuseminaari on peruttu

Setlementti Linnalan Nuoret on peruuttanut Olavinlinnassa 26.3. pidettäväksi suunnitellun Savonlinnan malli -hankkeen loppuseminaarin. Tapahtuma on peruttu, koska yleisötapahtumia ja ylimääräistä matkustamista on pyydetty välttämään mikäli mahdollista koronaviruksen vuoksi.

– Tapahtumaan olisi osallistunut ilmoittautumisten perusteella ihmisiä ympäri Suomen, kertoo Setlementti Linnalan Nuorten toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus.

Juttua päivitetään sitä mukaa, kun tietoa tapahtumien peruuntumisesta tai järjestämisestä saadaan.

Juttua päivitetty laajemmin 12.3. klo 16.48: Talvisodan muistotilaisuudet Savonlinnassa perjantailta perutaan. Siitä erillinen juttu verkkosivullamme.