Asuintalon pihalla sijaitsevan lämpökeskuksen hakesiilossa syttyi palo Kiteellä – Alkusammutuksen vuoksi vahingot jäivät pieniksi

Haketta polttoaineenaan käyttävästä lämpökeskuksesta on riittävä etäisyys muihin rakennuksiin, joten ne eivät olleet syttymisvaarassa.

Asuintalon pihalla sijaitsevan lämpökeskuksen hakesiilossa syttyi palo Kiteellä – Alkusammutuksen vuoksi vahingot jäivät pieniksi

Kiteellä syttyi palo kiinteän polttoaineen lämpökeskuksessa lauantain vastaisena yönä. Lämpökeskus sijaitsi asuintalon pihalla Kaskesniementien varrella.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan asukas oli havainnut liekkejä lämpökeskuksen sisällä ja tehnyt hätäilmoituksen. Tämän jälkeen hän suoritti alkusammutuksen jauhesammuttimella, ja sai kattilahuoneen sisältä palon sammumaan.

Päivystävän palomestarin Pertti Silvennoisen mukaan tilanne oli rauhallinen pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Pelastuslaitos sammutti hakesiilon puolella olleen kytevän palon.

Pelastuslaitoksen mukaan palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Palo aiheutui niin sanotusta takatulesta, joka pääsi kattilasta ruuvikuljettimen kautta hakesiiloon. Alustavan arvion mukaan tulipalosta ei aiheutunut merkittäviä vahinkoja ja lämpölaitos saadaan pian käyttöön. Alkusammutuksella oli merkittävä vaikutus siihen, että vahingot jäivät vähäisiksi.

Pelastuslaitoksen mukaan lämpökeskuksesta on riittävä etäisyys muihin rakennuksiin, joten ne eivät olleet syttymisvaarassa.

Hälytys palosta tuli kello 23.35.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut