Lukija kysyy: Miksi kaiteet poistettiin Enonkoskentiellä vaarallisesta paikasta, jossa on vettä molemmin puolin?

YIT:n työmaapäällikkö Petri Inkinen kertoo, että ajoitus meni pieleen. Kaiteet poistettiin, mutta tilalle ei saatu oletetussa aikataulussa uusia.

Lukijan kuva

Enonkoskentieltä kirkonkylän pohjoispuolelta riisuttiin kaiteet pois kohdasta, jossa on vettä molemmin puolin. Lukija ihmettelee, miksi uusia ei laitettu heti tilalle.
Enonkoskentieltä kirkonkylän pohjoispuolelta riisuttiin kaiteet pois kohdasta, jossa on vettä molemmin puolin. Lukija ihmettelee, miksi uusia ei laitettu heti tilalle.

Enonkoskelainen Itä-Savon lukija hämmästelee kulkumatkansa liikenneratkaisua. Enonkoskentieltä hieman kirkonkylältä Heinäveden suuntaan pohjoiseen oli otettu pois suojakaiteet kohdasta, jossa on vettä molemmin puolin.

Lukija arveli, että heikkokuntoinen kaidekin olisi ollut parempi kuin ei kaidetta lainkaan, kun syksy pimenee ja viilenee ja teiden pintoihin voi tulla liukkautta etenkin aamuisin.

Vanhoja, betonitolpat sisältäviä kaiteita on purettu muutamasta kohdasta muualtakin Savonlinnan seudulla, mutta uusia ei vielä ole asennettu.

Savonlinnan seudulla valtionteiden alueurakasta vastaava YIT:n työmaapäällikkö Petri Inkinen, miksi vanhat kaiteet poistettiin, mutta uusia ei laitettu heti tilalle?

– Nyt kävi niin, että kaiteiden poistamisen ajoitus ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Oletimme niiden tulevan asennukseen nopeammalla aikataululla. Jos olisimme tienneet, että kaiteiden toimittajalle on toimitusvaikeuksia, olisivat vanhat kaiteen jääneet toviksi vielä paikalleen.

Milloin uudet kaiteet ovat tulossa seutukunnalle purettujen tilalle?

– Tällä hetkellä on tieto, että asennusryhmä olisi tulossa seutukunnalle ensi viikolla ja silloin uudet kaiteet asennetaan.

Onko tietoa, mikä hidasti kaiteiden toimituksia?

– Käsittääkseni Suomessa tehtiin samanaikaisesti nyt syksyllä näitä kaidetilauksia monesta paikasta. Tästä johtuen toimittaja ei ole pystynyt tämän nopeampaan tarjontaan.