Lehtiniemen tila ja rakennukset on ulosmitattu — ne myydään huutokaupalla

Lehtiniemen tila tuli huutokauppasivustolle joulun alla.

Soila Puurtinen

Lehtiniemen tilalla on toiminut muun muassa emäntäkoulu
Lehtiniemen tilalla on toiminut muun muassa emäntäkoulu

Lehtiniemen tila Savonlinnassa on myynnissä.

Pohjois-Savon ulosottoviraston ulosmittaama Lehtiniemen tila rakennuksineen tuli myyntiin huutokaupat.com -verkkosivulle viime viikon torstaina, joulun alla.

Lehtiniemen pohjahintaa ei ole huutokaupassa määritelty.

— Kun nähdään korkein tarjous, sen hyväksyminen ratkaistaan pantinhaltijaa kuultuamme. Myyntihinta määräytyy sen kautta, ylläpitokulut huomioon ottaen, kihlakunnanulosottomies Timo Reponen kertoo.

Lehtiniemi on kaavoitettu matkailukäyttöön. Kiinteistöllä on 18 rakennusta. Alueella ei ole lisärakennusoikeutta, koska sitä on kaavoituksessa aikoinaan siirretty Rauhalinnan alueelle.

Lehtiniemen tilan pinta ala on vajaat 43 hehtaaria, josta 26 hehtaaria on metsää. Rantaviivaa on kilometrin verran.

Lehtiniemen kartanon päärakennus on rakennettu 1800-luvun puolivälissä, ja rakennuksen julkisivut on suojeltu. Museovirasto suosittelee säilyttämään alkuperäiset seinät ja rakennusosat myös päärakennuksen sisätilojen restauroinnissa.

Lehtiniemen näyttö on torstaina 3. tammikuuta kello 11.

— Ehdottomasti kannattaa tutustua kohteeseen paikanpäällä, koska siellä on paljon erikuntoisia rakennuksia, Reponen sanoo.

Esittelyyn on ilmoittauduttava keskiviikkona 2. tammikuuta kello 16.15 mennessä.

— Jos tulee useampia ryhmiä, osaamme varata tarpeeksi esittelijöitä. Esittelyn sujuvoittamiseksi olisi hyvä, jos jokaisella ryhmällä olisi oma esittelijä, Reponen sanoo.

Lue tästä lisää asiasta:

Lehtiniemen ja Rauhalinnan kiinteistöt on ulosmitattu — Veikko Heinonen kertoo, miksi hänellä ei ole enää omaisuutta eikä postimerkkejäkään


(Juttu on vain tilaajille. Kokeile Itä-Savon verkkosisältöä kaksi viikkoa maksutta.)