Parikkalassa asuvaa miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä – tapahtumaan osallistui kaksi muutakin henkilöä

Kolme miestä pahoinpiteli kontiolahtelaismiestä Joensuun keskustassa joulukuussa.

Parikkalalaista 40-vuotiasta miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Miehen epäillään olleen osallisena pahoinpitelyyn, joka on tapahtunut Joensuun keskustassa 12. joulukuuta viime vuonna.

Parikkalassa asuvan miehen lisäksi epäillään, että pahoinpitelyyn osallistui myös kaksi noin 30-vuotiasta Joensuussa ja Kontiolahdella asuvaa miestä. Rikoksesta epäillyt ja asianomistaja ovat illan aikana liikkuneet samassa seurueessa.

Poliisi on suorittanut talven aikana tapauksessa esitutkintaa. Pahoinpitely tapahtui Joensuun keskustassa Kirkkokadulla ortodoksisen kirkon parkkipaikalla.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen 12. joulukuuta 2019 kello 18.17, jonka mukaan parkkipaikalla on menossa pahoinpitelytilanne. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki sivullinen, joka oli nähnyt pahoinpitelytilanteen olevan juuri käynnissä.

Tapahtumapaikkatutkinnan ja myöhemmin suoritettujen kuulustelujen avulla on ilmennyt, että noin 50-vuotias kontiolahtelaismies on joutunut parkkipaikalla usean henkilön pahoinpitelemäksi.

Esitutkinnan perusteella asianomistajan kasvoille on suihkutettu kaasua ja tämän jälkeen maahan kaatunutta asianomistajaa on pahoinpidelty potkimalla ja lyömällä pään ja keskivartalon alueella.

Koska pahoinpitely on kohdistunut maassa makaavan henkilön päähän ja pahoinpitelyyn on osallistunut useampi henkilö, asiaa on tutkittu rikosnimikkeellä törkeä pahoinpitely.

Pahoinpitelyn lisäksi noin 30-vuotiasta joensuulaismiestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja noin 30-vuotiasta kontiolahtelaismiestä epäillään lievästä ampuma-aserikoksesta, koska tapahtumapaikalla hänen hallustaan takavarikoitiin luvaton kaasusumutin.

Rikoksesta epäillyt henkilöt ovat olleet esitutkinnan aikana pidätettyinä. Pahoinpitelyn taustalla ovat esitutkinnan mukaan olleet osapuolten henkilökohtaiset ristiriidat, jotka tapahtumailtana kärjistyivät väkivallaksi.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Uusimmat uutiset