Samettinen pinta eikä sauman saumaa — Perinteiselle kaakelille on tarjolla vaihtoehtoja

Trendikäs kylpylätunnelma syntyi rivitalokaksion pesutiloihin pintaremontilla.

Risto Hämäläinen

Sari Viljakainen valitsi kylpyhuoneensa seinä- ja lattiamateriaaliksi mikrobetonin.  Saumattomat pinnat on helppo pitää puhtaana .
Sari Viljakainen valitsi kylpyhuoneensa seinä- ja lattiamateriaaliksi mikrobetonin.  Saumattomat pinnat on helppo pitää puhtaana .

Sari Viljakainen on asunut Pieksämäellä Naarajärvella kymmenkunta vuotta. Rivitalokolmion 80 neliön asunto alkoi tuntua yhden huoneen verran liian suurelta tyttären muuttaessa kotoa pois.

Luonnonläheinen Naarajärvi Vangasjärven rantamaisemissa on viihtyisä asuinalue, ja siksi Viljakainen halusi etsiä samalta alueelta uuden asunnon.
Viljakainen muutti huhtikuun alussa 62 neliön suuruiseen kaksioon.

Asunnossa oli tehty kylpyhuoneremontti kymmenkunta vuotta sitten. Pari vuotta myöhemmin asuntoon tehtiin sauna.

— Kylpyhuoneesta oli poistettu suihkuseinä, ja sekä lattiaan että seiniin oli jäänyt silmääni häiritseviä jälkiä. Halusin myös päivittää peseytymistilat tähän päivään, kertoo Viljakainen.

Vaihtoehdot puntarissa

Viljakainen punnitsi eri vaihtoehtoja kylpyhuoneen remontin toteuttamiseksi.

— Olin kuullut mikrobetonista, mutta en tiennyt siitä juurikaan mitään. Päätös syntyi Mikkelin asuntomessuilla, jossa useissa kohteissa näin mikrobetonia sekä kylpyhuoneissa että muissa tiloissa.

Päätökseen vaikutti myös se, että peseytymistilojen vesieristys oli edellisen remontin jäljiltä kunnossa.

— Uusi pinnoite voitiin laittaa seinä- ja lattiakaakeleiden päälle, mikä merkitsi myös huomattavaa kustannussäästöä, toteaa Viljakainen.

Tiukka aikataulu piti

Pesutilojen remontti alkoi marraskuun lopussa.

Viljakainen asetti tavoitteeksi sen, että pesuhuoneen pitää olla kunnossa jouluun mennessä.

—  Tiukka aikataulu huomioon ottaen kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Kiitos siitä kuuluu ammattilaisille, jotka toteuttivat kohteen muiden töiden lomassa. Myös kustannusarvio piti, toteaa Viljakainen.

Viljakainen on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

— Sekä seiniin että lattiaan löytyi juuri oikea sävy lukemattomista ärivaihtoehdoista. Tykkään tepastella kylpyhuoneessani paljain jaloin. Lattia tuntuu ihanan samettiselta jalan alla, ja mikä parasta; ei sauman saumaa lattiassa eikä seinissä. Pinta on tosi helppo pitää puhtaana. Ei tarvitse kuin vetäistä lastalla vesi pois suihkun jälkeen.