Savonlinnan seutukunnalla ovat puhuttaneet tänään muun muassa Salicon salaattitehtaan lakkauttamisaikeet, saaristossa asuvien lasten ja nuorten hyvinvointi ja Mustan Virran Panimon nimenmuutos — Lue täältä päivän uutiskooste!

Juvaa uhkaa sadan työpaikan häviäminen.
Juvaa uhkaa sadan työpaikan häviäminen.

Itä-Savo uutisoi tänään keskiviikkona muun muassa kesätyöpaikkojen haun käynnistymisestä. Monesti kesätyöpaikkaa haetaan nykyisin verkkosivujen kautta, mutta Savonlinnassa pidettäviin rekry-tapahtumiin kannattaa myös mennä ehdottomasti paikan päälle. Täältä voit lukea lisää muun muassa tulevista rekrytapahtumista.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on saaristolle tärkeää. Saaristoasiain neuvottelukunnan mielestä olisi hyvä, jos lasten harrastukset kytkettäisiin koulupäivän yhteyteen. Saariston asukkaat voivat ottaa saaristo-ohjelman tekemiseen kantaa verkkokyselyllä tällä viikolla. Lue koko juttu täältä!

Rantasalmen kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi kaavamuutosta Kylätien ja Kappelitien risteyksen kortteleihin. Kaavaehdotuksen mukaan entistä leipomorakennusta ei suojeltaisi. Museovirasto on tästä pahoillaan mutta toteaa, että taloa ei ole merkitty kulttuuriympäristökohteeksi. Lue juttu täältä.

Salico aikoo lopettaa Juvan salaattitehtaan. Lakkautusta seuraisi sadan työpaikan menetys Juvalla. Tuotanto aiotaan siirtää kokonaisuudessaan Helsinkiin Kivikon tehtaille. Yt-neuvottelut alkavat ensi tiistaina 21. tammikuuta ja kestävät kuusi viikkoa. Lue juttu täältä!

Mustan Virran Panimo tunnetaan jatkossa kansainvälisellä nimellä Olaf Brewing. Nimi- ja brändiuudistus luo entistä vahvemmat edellytykset savonlinnalaisyrityksen kansainvälistymiseen. Lue lisää täältä.

Tiistaina Savonlinnasta pelastettu joutsen odottelee Jampan eläinhoitolassa Mikkelissä pääsyä eläinlääkärin tarkastukseen ja röntgeniin. Katso kuvat ja lue täältä mitä joutsenelle kuuluu!

Kuvataiteilija Kaija-Leena Hänninen sai Savonlinnan taidepalkinnon. "Taiteessa ei ole oikeaa eikä väärää, vaan sitä tekemällä voi ennen kaikkea etsiä itsestään sitä, mitä oikeasti on", Hänninen kertoo. Lue koko haastattelu täältä!