Turistikausi on alkamassa Savonlinnan seudulla — Hotellit odottavat vilkasta kesää

Paistetut muikut kävivät viime viikon lämpiminä iltoina jo hyvin kaupaksi.

Timo Seppäläinen

Ulkomaiset matkailijat yöpyivät Savonlinnassa heinäkuussa selvästi vilkkaammin runsaammin kuin viime vuoden heinäkuussa. Savonlinnan seudulla tehostetaan markkinointia kotimaahan, että myös ne luvut saadaan ylös.
Ulkomaiset matkailijat yöpyivät Savonlinnassa heinäkuussa selvästi vilkkaammin runsaammin kuin viime vuoden heinäkuussa. Savonlinnan seudulla tehostetaan markkinointia kotimaahan, että myös ne luvut saadaan ylös.

Matkailukausi pääsee tällä viikolla alkuun Savonlinnan seudulla. Kauden vauhtiinpääsy näkyy jo hotelliyöpymisten ja risteilymatkustajien määrän kasvuna.

Savonlinnan Seurahuoneen hotellijohtaja Kari Hänninen kuvaa jo havaittavaa muutosta juhannusviikon työmatkailun hiljenemisenä ja turistiyöpymisten kasvuna.

Laivuri Kari Leinonen VIP-Cruise Oy:stä sanoo, että vaikka matkailukausi avattiin jo viikko sitten, todellisuudessa risteilymatkailijoiden määrät alkoivat kasvaa vasta nyt viikonloppuna. Alkukesä oli laivoilla hiljainen osin huonojen säidenkin takia.

Hotellirintamalla odotetaan vilkasta matkailukesää. Seurahuoneella heinäkuuksi myydään enää yksittäisiä huoneita. Sen sijaan Tottissa tilaa löytyy.

Seurahuoneella kesän vilkastuminen alkoi näkyä jo viime viikolla terassiasiakkaiden määrän lisääntymisenä. Paistetut muikut kävivät viime viikon lämpiminä iltoina kaupaksi entiseen tahtiin. Parhaimpina kesäpäivinä Seurahuoneen terassilla paistetaan muikkuja yli 250 kiloa päivässä.

Matkailuyrittäjät toivovat kaudesta pitempää. Turistisesonki Suomessa hiljenee elokuussa, vaikka monet keskieurooppalaiset matkailijat silloin vasta tulevat Suomeen. Yrittäjä Pia Behm Parasta Saimaalla-markkinointitoimistosta sanoo, että viime vuonna Savonlinnan tapahtumatarjonnan laajennus elokuun viikonloppuihin osoitti turisteja riittävän.

Behm kaipaa Savonlinnan matkailuyrittäjien kesken yhteistyön tiivistämistä ja tuotetarjonnan jatkuvaa kehittämistä. Hänen mielestään Punkaharjun ja Rantasalmen matkailussa on nyt myönteistä pöhinää, kun investoinnit on tehty ja yrittäjät tekevät tiivistä yhteistyötä.

Behm näkeekin suurimmat haasteet nimenomaan Savonlinnassa, josta puuttuu kaupungin ja yrittäjien kesken yhteinen matkailustrategia.

— Joku haluaa huvipuistoa, toinen jotain muuta. Tänne on löydettävä yhteinen matkailun tahtotila, jota on lähdettävä määrätietoisesti viemään eteenpäin. Muut Saimaan kaupungit ovat ajaneet meistä jo ohi, Pia Behm sanoo.

Markus Kuokkanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.