Paavo Väyrynen piipahti etsimässä puolueelleen ehdokkaita — Hän uskoo eduskuntaryhmänsä vaalien jälkeen kasvavan

Tuoreen tähtipuolueen perustaja Paavo Väyrynen uskoo puolueen saavan kansanedustajan jokaisesta vaalipiiristä. Nykyisessä eduskunnassa hän muodostaa ryhmän yksinään.

Tuija Pauhu

Väyrynen purki Savonlinnassa harmistustaan siitä, että Yleisradio ei aio ottaa tähtipuoluetta samoihin vaalitentteihin muiden eduskuntapuolueiden kanssa. Tähtipuolueelle on luvassa paikka pienpuolueiden tentissä.

Tuoreen tähtipuolueen perustaja ja puheenjohtaja Paavo Väyrynen piipahti lauantaina Savonlinnassa.

Vierailun yhtenä tarkoituksena oli saada eduskuntavaaliehdokkaita joulukuussa puoluerekisteriin merkitylle puolueelle, viralliselta nimeltään Seitsemän tähden liike.

Pitkäaikainen keskustavaikuttaja Paavo Väyrynen on valittu nykyiseen eduskuntaan keskustan ehdokaslistalta vuoden 2015 vaaleissa. Hän erosi viime keväänä keskustasta ja on muodostanut yhden miehen eduskuntaryhmän, jonka nimi nykyisin on tähtiliikkeen eduskuntaryhmä.

Väyrynen vakuutti Savonlinnassa uskovansa, että tähtiliikkeellä on mahdollisuus saada uuteen eduskuntaan kansanedustaja kaikista vaalipiireistä.

Väyrynen oli viime vuonna valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaana ja sai yli kuuden prosentin kannatuksen.

Hän uskoo puolueensa saavan eduskuntavaaleissa samanlaisen kannatuksen. Näin hän uskoo, vaikka myöntää puolueen olevan vahvasti hänen henkilökohtaisen karismansa varassa.

— Muissa vaalipiireissä olevien ehdokkaiden kautta on mahdollista kannattaa sitä politiikkaa, jota äänestäjäni presidentinvaaleissa kannattivat.

Väyrynen kertoo perustaneensa uuden puolueen, koska keskusta on kuluvalla hallituskaudelle muuttanut linjaansa siitä, mitä se ennen on ollut.

Hän kertoo yrittäneensä vaikuttaa keskustan linjaan syyskaudella 2015 siinä onnistumatta.

Väyrynen kuitenkin sanoo, ettei tähtiliikkeen tarkoitus ole erityisesti sorkkia keskustan vaalitulosta. Hän kertoo, että puolueen kannatuksesta suurin osa tulee muualta kuin keskustasta.

Tähtipuolue haluaa eroon eurosta, vastustaa Nato-jäsenyyttä, vaatii hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, taistelee köyhyyttä vastaan ja haluaa vahvistaa maaseudun ja maakuntien elinvoimaa.

Tähtipuolueella on Kaakon vaalipiirissä kolme kansanedustajaehdokasta. Savonlinnan seudulla ei ole vielä yhtään.

Väyrysen kysymys- ja vastaustunnilla Savonlinnassa oli yleisönä 12 ihmistä.

Uusimmat uutiset