Virvelit, onki- ja perhovavat ahkerassa käytössä Haapasalmen rannalla

Koululaiset kutsuttiin Valtakunnalliseen kalastuspäivään myös Savonlinnassa.

Timo Seppäläinen

Reilusti yli sata lasta tutustui kalastuksen saloihin perjantaina Savonlinnassa. Perhovavan heittämiseen tutustutti Jousi Saarenkylä.

Reilusti yli 100 oppilasta heitti virveliä, onki mato-ongella, vispasi perhoa ja tutustui perhonsidontaan perjantaina Savonlinnassa. Eri-ikäiset oppilasryhmät vierailivat vuorotellen toimintarasteilla Haapasalmen rannassa.
Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestivät 12. kerran Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö vapaa-ajankalastajapiireineen sekä seuroineen, joita edustivat Savonlinnan seudun Urheilukalastajat ja Savonlinnan seudun Perhokalastajat.
Jousi Saarenkylä Savonlinnan seudun Perhokalastajista ja Kalevi Sallinen Savonlinnan seudun Urheilukalastajista kehuivat, miten nopeasti lapset oppivat oikean heittotekniikan.
Saarenkylä arvioi, että yksi kokonainen iltapäivä olisi tehnyt monista nuorista kykeneviä heittämään omatoimisesti perhovapaa.
Sallisen mukaan virvelinheitto opittiin 3— 4 koeheiton jälkeen.
— Tärkeintä on opettaa oikea heittotekniikka ja muistuttaa, että nuori kalastaja ottaa turvallisuuden huomioon. Muuten uistin on pian kiinni kaverin hatussa.
Nuoret innostuvat kalastuksesta helposti, kunhan vanhemmat antavat harrastukseen tilaisuuden ja omat kalastusvehkeet, halvimmillaan onkivavan.
— Innostuksen viimeistelee se, että kalaa alkaa nousta järvestä, tietää Kalevi Sallinen.

Kirsti Lajunen

Kirsti Lajunen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.