Osuuskauppa jatkaa ravintoloitsijana Olavinlinnassa — Lähiruokaa tarjotaan edelleen

Juhlille ja kokouksille ovet aukeavat huhtikuussa ja kaikille kävijöille toukokuussa.

Soila Puurtinen

Osuuskauppa Suur-Savo jatkaa ravintolan pitäjänä Olavinlinnassa.

Osuuskauppa Suur-Savo jatkaa Suomen kansallismuseon ravintola- ja kahvilapalvelujen kumppanina Olavinlinnassa.

Kansallismuseo pani ravintolan kiinni ja lähti kilpailuttamaan palveluja linnan lämmitysremontin yhteydessä viime syksynä.

Ravintolaa piti siinä vaiheessa juuri osuuskauppa.

— Olavinlinnalla on hyvät kokemukset mainiosti sujuneesta yhteistyöstä Osuuskauppa Suur-Savon kanssa edeltäviltä vuosilta. Nyt voimme jatkaa yhteistyön syventämistä heidän kanssaan ja kehittää yhteistyössä linnan toimintaa ja tapahtumallisuutta. Olavinlinna on Itä-Suomen matkailun kärkikohde, ja ravintolalla on merkittävä rooli niin museokävijöiden, Savonlinnan Oopperajuhlien vieraiden kuin muihin tapahtumiin osallistujienkin asiakaskokemuksessa, kertoo linnan intendentti Jouni Marjamäki.

Uusi Museoravintola Olavinlinna suosii lähiruokaa sekä paikallista ruokakulttuuria ja vahvistaa Olavinlinnan asemaa yhtenä nostalgisen Suomi-matkailun pääkohteista.

— Periaatteessa mitään ihmeellisempää muutosta toimintaan ei tule, mutta pyritään kansallismuseon kanssa yhteistyössä kehittämään ja tuotteistamaan toimintaa, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Kai Nurmi.

Juhla- ja kokousasiakkaille Museoravintola Olavinlinna avaa ovensa huhtikuussa ja kaikille museokävijöille toukokuun alussa.

Nurmen mukaan henkilökunnan määrään ei tule tässä vaiheessa muutoksia.

— Samat päälliköt jatkavat ja kesä mennään täydellä miehityksellä kuten tähänkin asti. Toiminta on meille tuttua ja pääsemme taas nopeasti ja sujuvasti aloittamaan.

Ravintola- tai keittiötiloja ei meneillään olevassa kaukolämpöremontissa muuteta. Nurmen mukaan ravintolan asiakkaiden kannalta merkittävämpi tekijä on syväväylän siirto Kyrönsalmesta Laitaatsalmeen.

— Sehän tarkoittaa, että siltaa ei availla enää kuten ennen. Kiinteää siltaahan siihen ei ainakaan jokuseen vuoteen tule, koska Kyrönsalmi pidetään jonkinlaisena varaväylänä laivaliikenteelle.