Norssilaiset saavat ehkä pitää pihansa —  Tekninen lautakunta käsittelee Heikinpohjan koulun remonttisuunnitelmaa tiistaina

Heikinpohjan koulun pääovi säilyisi suunnitelman mukaan siinä, missä OKL:n pääovi nyt on.

Tuija Pauhu

Heikipohjan koulun pääovi tulee samalle paikalle, jossa OKL:n pääovi on nyt. Portaikko muuttuu kuitenkin erinäköiseksi.
Heikipohjan koulun pääovi tulee samalle paikalle, jossa OKL:n pääovi on nyt. Portaikko muuttuu kuitenkin erinäköiseksi.

Savonlinnan kaupunki neuvottelee niinsanotusta normaalikoulun yläpihasta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa.

Kaupunki haluaisi vuokrata käyttöönsä osan normaalikoulun pihaa ja aidata sen välituntipihaksi Heikinpohjan koululle, jolle remontoidaan tilat OKL:n entiseen päärakennukseen.

Opettajankoulutus loppuu Savonlinnassa kuluvan kevätkauden jälkeen. Samalla loppuu Savonlinnasta normaalikoulu.

OKL:n päärakennukseen tulee Talvisalon koulun Heikinpohjan yksikkö, jonne keskikaupungin 1.–6. luokat siirtyvät. Sinne siirtyvät myös Talvisalon koulun pienryhmät.

Tekninen lautakunta käsittelee tiistaina OKL:n remontin pääpiirustuksia. Jos ne kelpaavat lautakunnalle, virkamiehet valmistelevat urakkatarjousasiakirjat valmiiksi tämän kuun aikana.

Kaupungin kiinteistöjohtajan Jukka Oikarin mukaan päärakennuksessa tarvitaan yllättävän vähän muutostöitä.

— Wc-tiloja on rakennettava lisää, jotta ne riittävät pienille lapsille. Luokkatiloista puretaan jonkin verran väliseiniä tai siirretään ei-kantavia seiniä, Oikari kertoo.

Nykyiset portaat ovat liian jykevät lapsille. - Jukka Oikari

Pääovi säilyy nykyisellä paikallaan, mutta portaikko muuttaa muotoaan

Heikinpohjan koulun pääovi säilyisi suunnitelman mukaan siinä, missä OKL:n pääovi nyt on.

— Mutta nykyiset portaat ovat liian jykevät lapsille. Siihen rakennettaisiin heille helpompi kulku, Oikari sanoo.

OKL:n pääportaita ei ole tarkoitus purkaa. Ne jäisivät piiloon uuden sinkityn tasanteen ja sinkittyjen portaiden alle.

Toinen Heikinpohjan koulun sisäänkäynti tulisi päärakennuksen KVL:n puoleiselle sivulle. Sinne tulisi myös alkuopetuksen oppilaiden välituntipiha.

Oikarin mukaan remontille ei toistaiseksi ole tarkkaa kustannusarviota. Valtuusto on varannut muutostöihin 900 000 euroa.

— Toivottavasti se ei maksa niin paljon, Oikari sanoo.

Korjattu jutussa ollut virhe: KVL:n rakennuksen ja OKL:n rakennuksen väliin sijoittuva pikkupiha on alkuopetuksen pikkuoppilaille, ei erityisoppilaille.