Mies säilytti räjähteitä asunnossaan – Tuomio tuli myös Savonlinnassa harjoitetusta huumausainekaupasta

Kauppaa tehtiin Tor-verkossa, mutta aineiden määrät olivat kohtuullisen pieniä.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on langetettu sakkotuomio huumausaineisiin ja räjähteisiin liittyvässä jutussa. Teot olivat tapahtuneet Savonlinnassa.
Etelä-Savon käräjäoikeudessa on langetettu sakkotuomio huumausaineisiin ja räjähteisiin liittyvässä jutussa. Teot olivat tapahtuneet Savonlinnassa.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on tuomittu sakkoihin mies, joka oli tunnustanut syyllisyytensä Savonlinnassa tehtyihin räjähde- ja huumausainerikoksiin.

Tuomio lievästä ampuma-aserikoksesta seurasi siitä, että tuomitulta oli löydetty poliisitutkinnassa ampuma-aseiden patruunoita, joiden säilyttämiseen hänellä ei ollut lupaa.

Tuomio räjähderikoksesta liittyy taas siihen, että hänen kotoaan löydettiin myös viisitoista sähkönallia. Tuomittavaa oli sekin, ettei patruunoita tai nalleja säilytetty lukitussa paikassa niin kuin laki edellyttää.

Sama kaveri oli harjoittanut Savonlinnassa asuessaan myös huumausainekauppaa. Hän oli tunnustanut laittaneensa myyntiin internetin Tor-verkkoon kannabista, amfetamiinia sekä ekstaasitabletteja. Määrät eivät olleet kuitenkaan suuria.

Yhdet kannabiskaupat pitikin sitten tehdä eräällä huoltoasemalla, mutta kaupanteko meni kiville, kun poliisi oli ottanut miehen kiinni. Hänen hallustastaan löytyi pidätyshetkellä viisi grammaa kannabista.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut