Parikkalan susijahti ei ole tuottanut tulosta - "Yksi lupa on pelkkää sielunhoitoa"

Metsästäjillä on aikaa poikkeusluvan käyttämiseen helmikuun ensimmäiselle viikolle saakka.

Susihavainnot Parikkalassa jatkuvat. Arkistokuva.

Parikkalassa viime viikolla alkanut susijahti ei ole vielä tuottanut tulosta. Suomen riistakeskus myönsi kuntaan viime viikolla yhden poikkeusluvan toistuvasti pihapiirissä liikkuvan suden kaatoon. Jahdissa on mukana kuusi metsästysseuraa ja alue on Rautalahti—Kirjavala-akselin itäpuolella.

Parikkalan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Ilkka Tiainen pitää yhtä kaatolupaa liian vähäisenä.

- Yksi lupa on pelkkää sielunhoitoa. Pihoissa on liikkunut toistuvasti 4-5 sutta. Ne ovat käyttäytyneet erittäin kesysti ja tulleet pihoihin jopa aamuisin ja aamupäivisin.

Tiaisen mukaan varmistettuja susihavaintoja on tehty Mikkolanniemessä, Honkakylässä ja Saaren kirkonkylällä..Susia karkotettiin viime vuoden loppupuolella pihapiireistä poliisin määräyksellä. Se ei kuitenkaan tepsinyt.

- Yksi karkotus kyllä tehtiin, mutta sudet tekivät muutaman kilometrin lenkin ja palasivat myöhemmin takaisin, Tiainen sanoo.

Susihavainnot Parikkalassa alkoivat lumien tullessa. Tiaisen tietoon ei ole tullut susien tekemiä koiravahinkoja.

- Myöskään hirven tai villisian raatoja ei ole löytynyt. Supikoiria ja jäniksiä kylläkin.

Susihavainnoista voi ilmoittaa paikallisille suurpetoyhdyshenkilöille, metsästäjille tai Parikkalan riistanhoitoyhdistykseen.

Lasse Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut