Miekkoniemen kultakurkku Jukka Tynkkynen pitää savolaisten lippua korkealla Raision Tangomaratonilla lauantaina – tavoitteena tangokuninkuus

Tynkkynen tunnetaan Savonlinnan seudulla suomirockin konkarina. —Mutta tangostakin olen tykännyt aina.

Timo Seppäläinen

Rallattelu onnistuu tangokuninkaallikseksi tähtäävältä yrittäjä Jukka Tynkkyseltä vaikka autoa korjatessa, mutta varsinaista harjoittelemista varten hänellä on oma treenikämppä.
Rallattelu onnistuu tangokuninkaallikseksi tähtäävältä yrittäjä Jukka Tynkkyseltä vaikka autoa korjatessa, mutta varsinaista harjoittelemista varten hänellä on oma treenikämppä.

Savonlinnalaista Jukka Tynkkystä ei pahemmin tunnu jännittävän, vaikka hänellä on ensi viikonloppuna tuliset oltavat kaukana Raisiossa. Mies pääsi Seinäjoen Tangomarkkinoiden semifinaaliin yhtenä 32 mieslaulajasta. Raisiossa kauppakeskus Myllyssä ratkotaan, ketkä kahdeksan pääsevät jatkoon kilpailemaan tangokuninkaan kruunusta.

–On kiva kokeilla rajojaan tässäkin lajissa. Olen aina tykännyt tangosta, erityisesti reippaammasta, kertoo Tynkkynen, joka Savonlinnan seudulla tunnetaan Virranjakaja-yhtyeen solistina.

Suomalaista poppia ja rockia soittava Virranjakaja on keikkaillut ravintoloissa ja erilaisissa tapahtumissa Savonlinnassa ja lähiseudulla. Nyt yhtye on tauolla, ja Tynkkynen keikkailee Duo J & J:n laulajana yhdessä kitaristi Jari Punnosen kanssa.

–Pidän vahvuutenani tulkintaa. Se on tärkein elementti tangon laulamisessa. Tangoa ei voi vain laulaa läpi vaan se pitää elää, Tynkkynen sanoo.

Semifinaalin osallistujat saivat valita itselleen mieluisimmat kappaleet 25 tangon listalta. Tynkkynen aikoo esittää ensimmäisellä kierroksella Kari Tapion Haavetangon. Ja jos toinen kierros aukeaa, tulkittavana on Olavi Virran Punatukkaiselle tytölleni.

–Tärkein kriteerini oli se, että ne sopivat omalle äänelleni. Ja toisekseen, molemmat ovat vähän vauhdikkaampia tangoja.

Siviilissä Tynkkynen on yrittäjä

Toisena vahvuutenaan Tynkkynen pitää esiintymis- ja kisakokemusta. Vuonna 2015 hän voitti karaoken Suomen mestaruuden, ja pari vuotta aiemmin hän oli iskelmän SM-kilpailuissa kolmen parhaan joukossa.

Tangomarkkinoiden karsinnoissa häntä on kuultu aiemmin kaksikin kertaa.

Siviilissä Tynkkynen on yrittäjä, joka huoltaa työkseen autoja ja pyörittää kirpputoria Mertalassa Tyyneläntiellä. Halliin mahtuu hyvin myös treenikämppä, jossa on ammattilaisvehkeet sekä karaokelaitteet. Treenaamaan on kotoa Miekkoniemestä vain kävelymatka.

Raisioon Tynkkysen tsemppariksi lähtee duon toinen osapuoli Punnonen. Kaksikolla on kilpailun jälkeen vielä promokeikka Ikaalisissa. 

Jos hyvin käy ja Miekkoniemen kultakurkku pääsee jatkoon, Tynkkysen seuraava koitos on finaalin karsinta Keravalla 9.6. Sieltä pääsee kuusi miestä ja kuusi naista loppukilpailuun, joka pidetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla 12.7.2018.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet