Kohta korjataan Savonlinnan katuvalot — ilmoita vikapaikka tästä

Valoa pimeneviin syysiltoihin — kaupungin katulamput käydään läpi ja korjataan alue kerrallaan.

Illat pimenevät ja avuksi kaivataan katuvaloja.

Huolestunut kaupunkilainen Savonlinnan Laitaatsillassa ihmettelee katuvalojen puuttumista alueelta kaupunkiin päin Savontietä tultaessa.

Kaupunkilainen on ottanut asiasta yhteyttä tekniseen virastoon ja sieltä on kerrottu alueella olleen kaapelivikoja.

Valot paloivatkin muutamana iltana nyt loppukesästä, mutta pimenivät sitten taas.

Työnjohtaja Seppo Simonen Savonlinnan katuvalaistuksen ylläpidossa urakoivasta Elvera Oy:stä kertoo, että kesän jälkeen ilmenneitä vikoja korjataan parhaillaan pois. Laitaatsillassa on jo vaihdettu sähköpääkeskus katuvalomittauksineen.

— Yleinen katuvalaistuksen lamppuhuolto alkaa ensi maanantaina. Kaupunki käydään alueittain läpi ja vaihdetaan rikkoutuneet lamput ja valaisimet. Tätä tehdään joka kerta alkusyksystä, että saadaan talveksi valoa kansalle.

Valoisina kesäöinä kaupunki säästää sähköä pitämällä katuvaloja pois päältä ja viat ilmenevät loppukesästä, kun valoja kytketään taas päälle.

— Ajallisesti lamppuhuollossa menee Savonlinnassa kolmesta neljään viikkoa. Ei siis kierrellä koko syksyä, vaan perustyö pyritään tekemään syyskuun aikana.

Yhtä yksittäistä lamppua sieltä täältä ei lähdetä korjaamaan, mutta vioista kannattaa kyllä ilmoittaa kaupungin tekniseen toimeen.

— Tiedot kerätään siellä yhteen ja lähetetään meille. Kun vikoja on kasassa sopiva nippu, lähdetään korjaamaan. Näin korjaaminen on tehokkaampaa, ja kaupunkilaisten rahaa säästyy.

Jos on isompi vika ja pitempi pätkä katua pimeänä, tulee korjauskin nopeammin.
— Kyse voi olla päivästä tai muutamista tunneista, kunhan vika saadaan paikannettua ja korjattua. Isompia vikoja huomaamme itsekin jo sähkönkulutuksen perusteella. Jossain on vikaa, jos virtaa menee liian vähän.

Tolppiin ei kiipeillä lamppuja vaihtamaan.
— Korjaamista varten on henkilönostokorit. Niiden avulla korjaaminen on nopeaa ja turvallista. Kaapeliviat saadaan selville kaapelitutkilla, mutta korjaaminen on sitten kuokkakonehommaa.

Ilmoita sammuneesta katuvalosta tästä.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.