Autoliikenne siirtyy ensi viikolla Vekaransalmen sillalle Sulkavalla — Samalla hetkellä loppuu myös salmen lossiliikenne

Tilaaja ja urakoitsija ovat yhtä mieltä siitä, että työt siltatyömaalla sujuivat kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Urakka valmistui kaiken lisäksi etuajassa.

Tuija Pauhu

Vekaransalmen siltaan päästiin syyskuussa tutustumaan kävellen. Tätä mahdollisuutta käytti hyväkseen noin 700 kansalaista.
Vekaransalmen siltaan päästiin syyskuussa tutustumaan kävellen. Tätä mahdollisuutta käytti hyväkseen noin 700 kansalaista.

Sulkavan Vekaransalmen ylittävä vesistösilta avataan liikenteelle ensi viikon keskiviikkona eli 16. päivä lokakuuta. Siltahankkeen projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta kertoo, että Vekaransalmen sillan rakennustyö on ollut kaikkiaan onnistunut suoritus.

— Suunnittelijat tekivät uskomattoman hienoa työtä rakennussuunnittelun aikana, mikä on edesauttanut loistavaa onnistumista siltaa rakennettaessa. Pääurakoitsijan ja aliurakoitsijoiden kanssa on yhteistyö sujunut erinomaisesti ja hankkeessa on ollut ilo olla mukana, Matilainen sanoo.

Työmaalla on onnistuttu pitämään hyvä tekemisen meininki yllä koko urakan ajan. — Kalle Willman

Pääurakoitsijan GRK Infran vastaava työnjohtaja Kalle Willman toteaa, että Vekaransalmen kaltaisten hankkeiden läpivienti on suurta tiimityötä, jossa jokaisen tekijän työpanos on tärkeä.

— Erityinen hatunnosto täytyy osoittaa vaativien työvaiheiden työntekijöille. Työmaalla on onnistuttu pitämään hyvä tekemisen meininki yllä koko urakan ajan, Willman sanoo.

Sillan rakentaminen on kiinnostanut kovasti myös kansalaisia ja erityisesti paikallisia asukkaita. Sillanrakennustyötä on seurattu paikan päällä samoin kuin sosiaalisessa mediassa.

Syyskuun lopulla kansalaisilla oli mahdollisuus tutustua uuteen siltaan jalan. Siltakävelylle osallistui noin 700 ihmistä. Kun silta avataan, niin samalla Vekaransalmessa loppuu lossiliikenne.

Pituudeltaan 639-metrinen vesistösilta on Suomen viidenneksi pisin. Sen leveys on lähes 10 metriä ja alikulkukorkeus on 24,5 metriä.

Huolimatta tiukoista aikatauluista ja välillä haastavista säistä silta valmistuu kaksi kuukautta ennen urakkasopimuksen määräpäivää. Sillan rakentaminen aloitettiin alkuvuodesta vuonna 2018.