Argus Spectrumin tehtaan avajaisia vietetään tänään kello 11 alkaen — Savonlinnaan saapui joukko arvovieraita: Paikalla ovat muun muassa ministerit Ville Skinnari ja Denis Manturov

Itä-Savo on mukana avajaisissa, tehtaan esittelyssä ja lehdistötilaisuudessa. Juttua luvassa iltapäivällä asiasta.

Soila Puurtinen

Argus Spectrumin tehtaan valmisteluvaiheessa elokuun lopussa yrityksen kansainvälinen johtaja Maikhail Levchuk (vas.) esitteli kaupunginjohtaja Janne Laineelle ja ministeri Ville Skinnarille (sd.) tehtaan tuotetta. Tänään sama porukka on avajaisseremoniassa. Arkistokuva.
Argus Spectrumin tehtaan valmisteluvaiheessa elokuun lopussa yrityksen kansainvälinen johtaja Maikhail Levchuk (vas.) esitteli kaupunginjohtaja Janne Laineelle ja ministeri Ville Skinnarille (sd.) tehtaan tuotetta. Tänään sama porukka on avajaisseremoniassa. Arkistokuva.

Argus Spectrumin tehtaan avausseremoniat tuovat Savonlinnaan tänään joukon arvovieraita. Uuden tehtaan avajaisiin osallistuu kaksi ministeriä: Ville Skinnari, Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri sekä Denis Manturov, Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri.

Lisäksi paikalla on tuhti joukko suomalaisia ja venäläisiä arvovieraita, joilla on joku osuus tehtaan tuloon Savonlinnaan. Tehdas sijaitsee Hernemäessä Savonlinnassa.

Mukana on muun muassa kokoomuksen puheenjohtaja, edellisen hallituksen valtiovarainministeri Petteri Orpo sekä entinen kokoomuksen savonlinnalainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Kaj Turunen.

Vieraslistassa on mainittu myös seuraavat nimet: Andrei Slepnev (Venäjän vientikeskus Oy:n pääjohtaja), Sergei Sinelnikov (v.t. Venäjän kauppaedustaja Suomessa), Janne Laine (Savonlinnan kaupunginjohtaja), Jevgenij Jelin (Pietarin varakuvernööri), Juri Kalabin (Pietarin teollisuuspolitiikka-, innovaatio- ja kauppalautakunnan puheenjohtaja), Kim Berg (SDP:n vaasalainen kansanedustaja), Jukka Mustonen (Samiedun rehtori) ja Ivan Bortnik (Innovaatioiden edistyssäätiön pääjohtajan neuvonantaja).

Tehtaan avajaisseremonia alkaa kello 11. Itä-Savo on mukana tehtaan avajaisissa ja esittelykierroksella sekä lehdistötilaisuudessa iltapäivällä. Kerromme asioista lisää siis iltapäivän puolella.

Argus Spectrumin avajaiskutsussa mainitaan, että yritys on yksi maailman johtavista langattomien turvajärjestelmien kehitys- ja valmistusyrityksistä, joka on kehittänyt ja tuottanut huipputeknologisia palopelastusjärjestelmiä 25 vuotta. Tähän mennessä yrityksen laitteilla on varustettu 150 tuhatta tilaa ympäri maailmaa, muun muassa Yhdistyneen Kuningaskunnan parlamentti (Big Ben), kuningattaren residenssi Skotlannissa Cambridgen ja Etonin yliopistot, Venäjän Eremitaasi ja Tretjakovin galleria.

— ”Palovalvonta”-projekti, jonka Argus Spectrum on toteuttanut 900:ssä Venäjän kaupungissa yhteistyössä muiden yritysten kanssa, on mahdollistanut palouhrien määrän vähentymistä 14-kertaisesti. Argus Spectrumin työntekijät ovat kahdesti saaneet Venäjän federaation hallituksen palkinnon saavutuksista tieteen ja tekniikan alalta, tiedotteessa kerrotaan.

Argus Spectrum kertoo olevansa ainoa yritys Pietarissa, joka on saanut tuotantojärjestelmästään Toyota Engineering Corporationin pronssimitalin. Yritys kertoo perustaneensa vuonna 2019 Suomeen ja Savonlinnaan tehtaan viidessä kuukaudessa, eli erittäin lyhyessä ajassa.

Kahden tuotantopaikan sijainti 300 kilometrin päästä toisistaan – Venäjällä ja Euroopassa – toimii takuuna yrityksen korkeasta luottamustasosta ja varmistaa laitteiden oikea-aikaista toimittamista asiakkaille.

— On erittäin merkittävää, että Savonlinnaan on saatu maailman johtavin palopelastusjärjestelmiä valmistava huipputeknologia-alan yritys. Kaupunki pyrkii omalta osaltaan luomaan hyvät toimintaedellytykset yritykselle, kertoo Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Lokakuussa 2019 Argus Spectrum sai todistuksen laadunvalvontajärjestelmänsä standardin ISO 9001:2015 vaatimustenmukaisuudesta kahden tehtaan (Venäjällä ja Suomessa) auditoinnin perusteella. Todistuksen on myöntänyt kansainvälisesti johtava yritys LPCB/BRE Global LTD (Iso Britannia). Tarkastajan raportissa ei ollut yhtään kriittistä kohtaa. Vuoden loppuun mennessä yritys suorittaa loppuun tuotteiden sertifiointia LPCB:ssä Euroopan EN54 standardin vaatimustenmukaisuudesta.

Tiedotteessa todetaan, että Savonlinnan uuden tehtaan ja kansainvälisen yhteistyön avulla Argus Specturum aikoo laajentaa vientiä huomattavasti ja lisätä radiolaitteiden toimittamista Euroopan ja Lähi-Idän maihin.

Kommentoidut