Biisoniareenan yrittäjä puuhastelee Uukuniemen ytimeen uutta majataloa — tulevana kesänä yöpymispaikan voi saada entiseltä kunnantalolta

Niukkalaan saadaan ensi kesänä uutta eloa, kun Biisoniareenan yrittäjä Matti Laukkanen avaa entiselle kunnantalolle majatalon.

Katri Levänen

Kirjastona pitkään toiminut Uukuniemen entinen kunnantalo jäi tyhjilleen, kun  kirjastopalvelut siirtyivät vapaa-aikakeskukselle viime vuoden loppupuolella.
Kirjastona pitkään toiminut Uukuniemen entinen kunnantalo jäi tyhjilleen, kun kirjastopalvelut siirtyivät vapaa-aikakeskukselle viime vuoden loppupuolella.

Parikkalan Uukuniemellä entinen kunnantalo on jälleen saamassa uuden elämän. Tällä kertaa majatalona.

Viime syksynä Parikkalan kunta myi kirjastonakin pitkään palvelleen kiinteistön Juholan Biisoniareenan yrittäjälle Matti Laukkaselle, joka suunnittelee nyt majoitustiloja Niukkalan ytimeen. Kunnostustyöt on tarkoitus saada valmiiksi kesään mennessä.

Nyt kevättalven aikana remontoidaan sekä sisustetaan huoneet ja näprätään keskikerrokseen pieni keittiö. — Matti Laukkanen

— Nyt kevättalven aikana remontoidaan sekä sisustetaan huoneet ja näprätään keskikerrokseen pieni keittiö. Lisäksi asennetaan pari suihkua ja yläkerta maalataan kokonaisuudessaan, Laukkanen luettelee.

Myös rakennuksen ulkoinen olemus ja ympäristö tulee saamaan uutta ilmettä. Pihapiiriin on muun muassa tarkoitus pystyttää aurinkokello.

— Uukuniemellähän on Suomen virallinen aika, joten ihmiset voivat jatkossa käydä siitä kellonsa tarkistamassa, Laukkanen naurahtaa.

Reilusti tilaa isommallekin porukalle

Uuteen majataloon on tulossa yhteensä kahdeksan huonetta ja majoitustilaa riittää noin parillekymmenelle yöpyjälle.

Nyt Juholan Biisoniareenan Facebook-sivuilla on käynnissä leikkimielinen kilpailu, jossa tulevalle majatalolle etsitään osuvaa nimeä. Ehdotuksia on tullut jo kymmenittäin ja listalta löytyy muun muassa Matin majatalo, Biisonin yömaja, Rajahostelli ja Uukula.

— Hyvin on mielikuvituksellisia nimiä ilmoille heitelty. Valinnan vaikeus tulee olemaan valtava, Laukkanen pohtii.

Katri Levänen

Rakennuksen ulkonäkö tulee muuttumaan uuden maalipinnan myötä. Väri on toistaiseksi vielä arvoitus.
Rakennuksen ulkonäkö tulee muuttumaan uuden maalipinnan myötä. Väri on toistaiseksi vielä arvoitus.

Juholan Biisoniareena on useana kesänä tuonut elämää Parikkalan pohjoispäähän erilaisilla tapahtumilla sekä juhla- ja ravintolapalveluilla. Lisäksi edullista majoitusta on ollut saatavilla Uukuniemen entiseltä palvelutalolta, joka nykyisin toimii vapaa-aikakeskuksena.

Laukkasen mukaan Biisoniareenan hostellitoiminta tulee jatkumaan myös vapaa-aikakeskuksen tiloissa, mutta aiempaa rajoitetummin.