Parikkalan loikka ei vaikuta kunnallispolitiikan valtasuhteisiin — Keskusta pitää Laukkasen loikkaa soolosuorituksena

Olavi Laukkanen itse ei tuoreeltaan halunnut kommentoida lähtöään keskustan valtuustoryhmästä.

Soila Puurtinen

Parikkalassa valtuustoryhmät  sopivat keskiviikkona valtuustokauden lopun askelmerkeistä. Olavi Laukkasen loikka ei vaikuta valtasuhteisiin, vaikka sitoutumattomien ryhmä kasvoi.
Parikkalassa valtuustoryhmät sopivat keskiviikkona valtuustokauden lopun askelmerkeistä. Olavi Laukkasen loikka ei vaikuta valtasuhteisiin, vaikka sitoutumattomien ryhmä kasvoi.

Olavi Laukkasen loikka keskustan valtuustoryhmästä sitoutumattomiin ei vaikuta valtasuhteisiin Parikkalan kunnallispolitiikassa.

Näin vakuuttaa suurimman valtuustoryhmän eli keskustan puheenjohtaja Lassi Valkeapää.

Parikkalassa puolueet pitivät keskiviikkona yhteisen kokouksen, jossa tarkasteltiin valtuustokauden lopun askelmerkkejä. Laukkasen loikka yllätti keskustaryhmän kokouksen alussa.

— Yllätystieto se meille oli. Tämä oli yksilön tekemä ratkaisu. Me olemme tehneet päätöksiä joukkueurheilun hengessä, ei sooloillen. Mutta Laukkanen ei ilmeisesti halunnut sitoutua tällaiseen. Sen enempää en osaa asiaa arvailla.

"Hyvä henki valtuustoryhmässä"

Valkeapää kiistää suuret linjaerot.

Hän sanoo, että keskustan valtuustoryhmä aloitti vaalikauden hänen johdollaan puhtaalta pöydältä ja vailla vanhoja rasitteita. Laukkasella ja muilla keskustalaisilla oli eriäviä näkemyksiä muun muassa edellisen kunnanjohtajan vaihtumiseen liittyvistä asioista.

— Ne ovat jo vanhoja asioita. Viime vaalien jälkeen saimme tuoreen lähdön, ja meillä on ollut hyvä henki.

Tämä oli yksilön tekemä ratkaisu. Me olemme tehneet päätöksiä joukkueurheilun hengessä, ei sooloillen. — Lassi Valkeapää

Laukkanen itse ei tuoreeltaan halunnut kommentoida lähtöään keskustan valtuustoryhmästä.

Laukkasen loikka nosti sitoutumattomien paikkamäärän neljästä viiteen. Vaikka valtasuhteet eivät Parikkalassa rajummin muuttuneet, Laukkanen menettää paikkansa kunnanhallituksessa.

— Tällaisessa tapauksessa on aivan luonnollista, ettei hän voi siellä ainakaan keskustan mandaatilla istua.

Valtuuston puheenjohtaja jatkamassa

Valkeapään mukaan puolueryhmien neuvottelut vaalikauden kahdesta viimeisestä vuodesta sujuivat loikkayllätyksen jälkeen hyvin.

Loppukauden valinnat julkaistaan toukokuussa kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä.

Neuvotteluista tihkuneiden tietojen mukaan Marjatta Laukkanen (kok.) jatkaa valtuuston puheenjohtajana vaalikauden loppuun saakka.

Vaalien jälkeen puolueet sopivat, että Laukkanen johtaa valtuustoa kaksi vuotta, ja sen jälkeen tilanne arvioidaan uudelleen.

Valtuustopaikat

Keskusta 11
Uus-Parikkalan sitoutumattomat 5
Kokoomus 4
SDP 3
KD 2
Perussuomalaiset 1
Vihreät 1