Tero Vaara toukokuussa Sulkavalla — Vielä on kesää jäljellä eikä pääsymaksuja peritä

Kevätmarkkinoiden ohjelmassa on myös moponäyttely ja metsästyssimulaattori — Tapahtuma on opiskelijoille käytännön harjoitus yrittäjyyteen.

Timo Seppäläinen

Tero Vaara tunnetaan Mamba-yhtyeen keulahahmona. Kuva Savonlinnasta vuodelta 2012.

Tero Vaara on toukokuussa pidettävien Sulkavan Kevätmarkkinoiden pääesiintyjä.

Vaara tunnetaan suositun Mamba-yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä sekä sittemmin sooloartistina. Hänen tunnettuja hittejään ovat esimerkiksi Vielä on kesää jäljellä, Lauantai-ilta, Älä jätä minua ja Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä.

— Aina pitää ajatella kävijäkuntaa, ja Vaaralla on kyllä hyvin laaja kosketuspinta yleisöön, perustelee artistibuukkaukseen hyvin tyytyväinen markkinapäällikkö Harri Kautonen.

Kuka ampuja?

Markkinoiden ohjelmassa on myös moponäyttely, jossa esillä olevat merkit kuten Tunturi, Solifer ja Suzuki ovat monelle hyvin tuttuja tai herättävät ainakin lämpimiä muistoja.

Tarjolla on metsästyssimulaattori, jonka avulla jahtiin pääsee siedettävämmissä sisäoloissa. Kautosen mukaan on mahdollista, että ammuntaa tulee esittelemään alalla hyvinkin tunnettu henkilö, mutta toistaiseksi nimi on salaisuus.

Kuten markkinoihin tietenkin kuuluu, paikalliset yrittäjät esittelevät ja myyvät omia tuotteitaan.

Perinteisiä markkinahittejä ovat lapsiparkki, pomppulinna, kahvilat, grilli ja pelinurkka.

Kymmenes harjoitus

Markkinat pidetään nyt kymmenettä kertaa. Tapahtuman järjestävät Sulkavan yrittäjyyslukio ja Sulkavan kunta.

Kävijätavoite on 500 henkeä. Budjetti tarkentuu vielä sen mukaan mitä muuta sisältöä tapahtumaan mahdollisesti tulee. Kautosen mukaan summa tulee olemaan 10 000–15 000 euroa.

Tuloa tulee markkinapaikkojen myynnistä ja kahviloista, sponsorointiakin on. Kunta tarjoaa tilat ja sähköt.

Tapahtuman organisoi yrittäjyyslukio. Sen opiskelijat sekä peruskoulun yhdeksäsluokkalaiset ovat markkinoilla töissä ja myös valmistelevat tapahtumaa.

— Tämä on käytännön harjoitus yrittäjyyteen. Se pitää toteuttaa koulupäivän aikana, maksimikesto on itse asiassa neljä tuntia. Se ei oikein messutapahtumalle tahdo riittää mutta markkinana toimii.

Kaikilla kurssilaisilla on markkinoilla omat vastuualueet.

— He eivät siis ole vain töissä vaan vastaavat jonkun toisenkin töistä. Jälkikäteen asiat käydään läpi ja katsotaan miten meni ja mitä voisi kehittää.

Sulkavan Kevätmarkkinat Sulkavan liikuntahallilla lauantaina 19.5. klo 10—14. Yleisölle vapaa pääsy. Markkinapaikkojen myynti alkaa 15.3. Lisätietoja tästä.

Luetuimmat

Kommentoidut