Kolme ihanaa sääksenpoikasta syntyi luontoliven pesään Haukivedelle: "Täyspotti taas saatiin katsojien iloksi", toteaa livelähetyksen jo viidettä kertaa WWF:lle toteuttava Juha Taskinen

Aurinkokennoilla toimivaa kameraa ei tarvitse vahtia koko pesintäaikana. "Poikaset ulostavat kameran linssin likaiseksi, joten se on käytävä putsaamassa, mutta akkuja tai muuta kameraan ei tarvitse vaihtaa", Taskinen kertoo.

Kuvakaappaus

Sääksenpesässä on nyt kolme poikasta luontoliven katsojien iloksi.
Sääksenpesässä on nyt kolme poikasta luontoliven katsojien iloksi.

Linnansaaren kansallispuistosta Haukivedellä on jo viidettä kesää tarjolla WWF:n livekuvaa kalasääsken eli sääksen pesältä.

Katsottavaa riittääkin juuri nyt, kun sääksipariskunnan iloksi syntyi touko-kesäkuun vaihteessa kolme ihan pörröistä poikasta.

– Taas tuli täyspotti, eli kolme poikasta. Kolme on ollut yleensä aiempinakin kesinä, kertoo savonlinnalainen luontokuvaaja Juha Taskinen, joka viritti verkkokuvaa välittävän kameran huhtikuun alussa tutulle pesäpaikalle.

Taskinen vei kameransa sääksen pesälle Linnansaareen nyt viidentenä kesänä WWF:n luontoliven kanavaksi. Jo tätä aiemmin hän oli sääkslkuvaa pienemmälle yleisölle tarjonnut.

Aurinkokennoilla toimivaa kameraa ei tarvitse vahtia koko pesintäaikana. Yksi asia on kuitenkin tehtävä jossakin vaiheessa.

– Poikaset ulostavat kameran linssin likaiseksi, joten se on käytävä putsaamassa, mutta akkuja tai muuta kameraan ei tarvitse vaihtaa, Taskinen kertoo.

Sääksi eli kalasääski on uljas petolintu, joka elää Suomessa koko maassa. Luontolivessä seurataan nyt sääksipoikueen kasvua.

WWF:n livesivujen mukaan emot ruokkivat jälkikasvuaan nyt tuoreella kalalla.

Mikäli haluaa löytää nopeasti sääksikameran huippuhetket, sivuille päivitetään nyt  sääksikamerassa nähtyjä kohokohtia aina kameran avautumisesta lähtien.

Juha Taskinen on mukana myös norppaliven toteuttamisessa WWF:lle. Tuo kamera on muutamia kymmeniä kilometrejä etelämpänä eri vesistössä, toki Saimaassa. Molemmat lähetykset tuhansille luontoliven katsojille tulivat siis Savonlinnan seudulta. Norppalive on tältä kesältä päättynyt.

Luetuimmat