Koronavirustilanne on Sosterin alueella perustasolla – "Syyslomaviikon mahdolliset vaikutukset nähdään seuraavan kahden viikon aikana"

Sosteri päivittää koronavirusepidemian tilannekuvan joka tiistai. Maski- ja vierailusuosituksia tarkastellaan seuraavan kerran kahden viikon kuluttua.

Merja Turunen

Itä-Savon alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Koronaviruksen leviäminen on Sosterin alueella perustasolla.
Itä-Savon alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Koronaviruksen leviäminen on Sosterin alueella perustasolla.

Koronaviruksen leviäminen Itä-Savon alueella on edelleen perustasolla, tiedottaa sairaanhoitopiiri Sosteri. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta on todettu 15. lokakuuta.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana tartuntoja on todettu kolme, joista kaksi ulkopaikkakuntalaisilla ja yksi alueella kirjoilla olevalla, tiedotteessa kerrotaan.

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana on 2,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.

Viikolla 42 Sosterissa otettiin yhteensä 500 testiä. Testeistä 0,4 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 43 Sosterissa otettiin yhteensä 376 testiä. Testeistä 0 prosenttia oli positiivisia. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes 100 prosentin tasolla.

Sosteri muistuttaa, että Itä-Savon alueen syyslomaviikon mahdolliset vaikutukset nähdään seuraavan kahden viikon aikana.

Suositukset jatkuvat toistaiseksi ennallaan

Itä-Savon alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 10. marraskuuta.

Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 10. marraskuuta.

Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta.

Sosteri päivittää koronavirusepidemian tilannekuvan joka tiistai, eli seuraavan kerran tiistaina 3. marraskuuta.