Särkilahtelaiset evakkoon lukiolle

Sivistyslautakunnan on määrä sinetöidä Kumpurannan ja Särkilahden koulujen kohtalo maaliskuussa.

Soila Puurtinen

Kahden koulun kohtalot on määrä sinetöidä maaliskuussa.

Savonlinnan Särkilahden koulun oppilaat ja opettajat siirtyvät 9. helmikuuta pitämään koulua Punkaharjun kirkonkylälle, lukion tiloihin. Syynä on Särkilahden koulun sisäilmamittauksissa havaittu homeongelma. Sivistystoimenjohtaja

Markku Kankkunen

pitää epätodennäköisenä, että särkilahtelaiset ehtisivät palata omalle koululle enää kuluvan kevätlukukauden aikana. Savonlinnan sivistyslautakunta järjestää

Särkilahden

ja

Kumpurannan

koulujen lakkauttamisesta kuulemistilaisuudet tiistaina 17. helmikuuta.

Kaupunginvaltuusto on budjettikokouksessaan päättänyt, että Särkilahden ja Kumpurannan koulut lakkautetaan kuluvan kevätlukukauden jälkeen. Sivistyslautakunnan on määrä sinetöidä koulujen loppuminen maaliskuussa.

Kumpurannan koulun kuulemistilaisuus on Kumpurannan koululla. Särkilahden koulun kuulemistilaisuus on Punkaharjun koululla, Punkaharjun keskustaajamassa. Särkilahden koulussa on nyt 19 oppilasta. Ensi syksynä oppilaita olisi 16. Pienen oppilasmäärän lisäksi koulun lakkauttamisen perusteena on koulukiinteistön huono kunto. Kumpurannan koulussa on nyt 18 oppilasta. Ensi syksynä oppilaita olisi 13.

Kumpurannan koulun lakkauttaminen oli pitkään suunnitteilla syksyyn 2016. Joulukuun alussa kaupunginhallitus päätyi yllättäin esittämään lakkauttamisen aikaistamista syksyyn 2015. Heti kaupunginhallituksen kokousta seuraavana päivänä oli Kerimäellä keskustelutilaisuus kaupungin sopeuttamisohjelmasta. Kumpurantalaiset eivät ehtineet reagoida asiaan, koska heillä oli sovittuna joulumyyjäistalkoot.

Särkilahden ja Kumpurannan kuulemistilaisuuksissa ovat paikalla sivistystoimenjohtaja

Markku Kankkunen

, koulusuunnittelija

Marja-Liisa Brunou

, sivistyslautakunnan puheenjohtaja A

nne Otranen-Silvennoinen

(kok.) tai varapuheenjohtaja

Riitta Härkönen

(sd.) sekä lautakunnan jäseniä mahdollisuuksiensa mukaan.

Kuulemistilaisuus Särkilahden koulun lakkauttamisesta tiistaina 17.2. klo 17–18 Punkaharjun koululla, osoitteessa Kouluniementie 16 Punkaharju.

Kuulemistilaisuus Kumpurannan koulun lakkauttamisesta tiistaina 17.2. klo 19–20 Kumpurannan koululla.

Koulujen lakkauttamisesta voi esittää kirjallisen kannanoton sivistyslautakunnalle 5.3. mennessä.

Mikko Kääriäinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat