Savonlinnaan ehkä uusi paloasema

Päätös remontista tai uuden paloaseman rakentamisesta tehdään vasta, kun aluehallintouudistus ratkeaa.

Marja Huttunen

 Sortteerinlahdessa hälytykseen lähteville ajoneuvoille olisi oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne ajaisi toista kautta.
Sortteerinlahdessa hälytykseen lähteville ajoneuvoille olisi oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne ajaisi toista kautta.

Savonlinnan paloasema tarvitsee täysremontin. Sen vaihtoehtona on uuden paloaseman rakentaminen Sortteerinlahteen.

Valinta uudisrakennuksen ja peruskorjauksen välillä tehdään mahdollisimman pian. Ensin pitää kuitenkin katsoa, kenen vastuulle pelastuslaitos maakuntauudistuksessa päätyy.

Näin totesivat paloaseman tilatyöryhmä ja Savonlinnan tekninen lautakunta.

Savonlinnan nykyisen paloaseman remontti maksaisi noin 4,7 miljoonaa euroa.

Kuntotutkimuksen mukaan paloasema on yllättävän huonossa kunnossa. Siellä on muun muassa kosteusvaurioita. Rakenteita avattaessa voi ilmetä lisää yllätyksiä. Pelastusajoneuvoille tarvitaan myös lisää tilaa. Sitä varten pitäisi rakennusta pitäisi laajentaa.

Uuden paloaseman rakentaminen maksaisi 6,5 miljoonaa euroa. Sen päälle tulisi nykyisen rakennuksen tilinpidollinen 1,1 miljoonan euron alaskirjaus.

Paloaseman tilatyöryhmä totesi uudelle paloasemalle parhaaksi paikaksi entisen tenniskenttäalueen Sortteerinlahdessa. Sieltä ehtii riskipaikkoihin sisäministeriön määräämässä ajassa, ja hälytykseen lähteville ajoneuvoille tulisi oma liittymä Savontielle. Kaikki muu liikenne ajaisi toista kautta.

Sortteerinlahden tontti on montussa, joten tonttia pitäisi korottaa täyttömaalla 4,5 metrin verran. Katuja tai liikenneympyrää ei tarvitsisi myllätä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.