Kaksi uutta koronatapausta Etelä-Karjalassa, tällä viikolla tartuntoja varmistunut jo kuusi – "Tartunnan voi saada Etelä-Karjalassakin"

Eksote muistuttaa turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta ja kasvomaskin käytöstä. Toinen koronatapaus liittyy mahdollisesti yhteen torstaina ilmi tulleeseen tartuntaan.

Kai Skyttä

Etelä-Karjalassa varmistui perjantaina kaksi koronavirustartuntaa lisää.
Etelä-Karjalassa varmistui perjantaina kaksi koronavirustartuntaa lisää.

Etelä-Karjalassa on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on nyt yhteensä 35, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) perjantaina päivittämästä tilannekuvasta.

Näytteet oli otettu keskiviikkona 23. syyskuuta.

Molemmat tartunnat ovat tämänhetkisen tietojen perusteella kotimaista alkuperää. Toinen tartunnoista saattaa liittyä yhteen torstaina varmistuneeseen tartuntaan, Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula sanoo.

– Selvittelyt jatkuvat.

Tällä erää sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita, Karhula toteaa.

Hoivakodeissa vierailevien noudatettava ohjeita

Haluamme tehdä kaikkemme, ettei koronavirus leviä hoivakoteihin. — Tuula Karhula

Eksote muistuttaa eteläkarjalaisia pitämään 1–2 metrin turvavälin muihin ihmisiin, huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja kasvomaskin käytöstä silloin, kun turvavälien pitäminen on mahdotonta.

– Tartunnan voi saada Etelä-Karjalassakin, Karhula sanoo.

Karhula huomauttaa, että kaikkien hoivakodeissa vierailevien on noudatettava henkilökunnan heille antamia ohjeita esimerkiksi maskin käytöstä.

– Haluamme tehdä kaikkemme, ettei koronavirus leviä hoivakoteihin.

Torstaina Etelä-Karjalassa varmistui neljä uutta koronavirustartuntaa lähes kuukauden tauon jälkeen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan perusteella torstaina varmistuneista tartunnoista kolme sijoittuu Lappeenrantaan.

Kaksi tartunnoista on ilmeisesti peräisin ulkomailta, kahdesta eri maasta, Karhula toteaa.