Haka-alueen nuorisotiloissa sotkettiin paikkoja — Viikonlopun tapahtumista tehtiin rikosilmoitus poliisille

Setlementti Linnalan Nuoret ry:n toimipaikassa ei rikottu mitään, mutta siivoamista kyllä riitti.

Heidi Veijalainen

Poliisikin selvittää mitä viikonloppuna oli tapahtunut Setlementti Linnalan Nuoret ry:n nuorisotiloissa Savonlinnan Haka-alueella.
Poliisikin selvittää mitä viikonloppuna oli tapahtunut Setlementti Linnalan Nuoret ry:n nuorisotiloissa Savonlinnan Haka-alueella.

Savonlinnan Haka-alueella oli tehty ilkivaltaa viikonloppuna sunnuntain vastaisen yönä. Ilkivalta kohdistui Setlementti Linnalan Nuoret ry:n nuorisotiloihin.

Setlementti Linnalan Nuoret ry:n toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus kertoo olevansa ilkivallasta harmissaan. Hän myös kertoo, että viikonlopun tapahtumista on heidän tilojaan koskien tehty poliisille rikosilmoitus.

— Poliisi kävi täällä paikan päällä jo jututtamassa ihmisiä ja ottamassa valokuvia.

Poliisi kertoo, ettei kyseessä ole murto. Blomeruksen mukaan samassa rakennuksessa on toinenkin vuokralainen, jonka tiloissa oli kokoontunut porukkaa lauantai-iltana ja sunnuntaiyönä.

Samaa porukkaa on Blomeruksen käsityksen mukaan mennyt sitten avaimia luvatta käyttäen myös Linnalan Nuorten tiloihin.

— Meidän tiloissamme ei ole varsinaisesti rikottu mitään, mutta paikkoja oli sotkettu. Siellä oli oksenneltu ja käsitelty tultakin. Olemme siivoilleet viikonlopun jäljiltä tiloja ja piha-aluetta, kertoi hän maanantaina.

Blomeruksen käsityksen mukaan Haka-alueelle oli kutsuttu porukkaa juhlimaan viikonlopuksi yhteisöpalvelu Snapchatin välityksellä.