Savonlinnassa järjestetään tammikuussa ensimmäinen aikuisten rippikoululeiri

Aikuisrippikoulussa voi joko suorittaa rippikoulun oppimäärän tai pysähtyä miettimään kristinuskon perusasioita uudessa elämäntilanteessa ja aikuisen näkökulmasta.

Katja Juurikko, Katja Juurikko

Savonlinnassa järjestetään tammikuussa ensimmäinen aikuisten rippikoululeiri

Savonlinnassa järjestetään tammikuussa rippikoulu aikuisille. Suomalaisista yli 85 prosenttia ikäluokasta käy rippikoulun 15-vuotiaana. Joka vuosi kuitenkin riparille lähtee yli 1 000 aikuista.

— Ripari on monelle meistä ikimuistoinen elämys, jonka tapahtumiin ja tunnelmiin voi palata vielä vuosikymmenien jälkeenkin, sanoo kappalainen Jani Lamberg.

Aikuisrippikoulussa voi joko suorittaa rippikoulun oppimäärän tai pysähtyä miettimään kristinuskon perusasioita uudessa elämäntilanteessa ja aikuisen näkökulmasta. Toisaalta Lamberg muistuttaa, että elämässä voi tulla eteen, jossa konfirmaatio onkin tarpeen esimerkiksi kirkkohäiden tai kummiksi pääsyn takia.

Savonlinnassa nyt järjestettävä leiri on ensimmäinen aikuisten riparileiri. Viikonloppuleiri käydään 18.—20. tammikuuta Hirvaslahden leirikeskuksessa.

Lambergin mukaan tällaiselle leirille on ollut kysyntää jo pitkään.

— Leirillä voi suorittaa joko aikuisrippikoulun ja sen jälkeen päästä ripille tai tulla kertamaan perusasioita ja nauttia riparitunnelmasta.

Jos talven leiri onnistuu hyvin, seuraava aikuisripari järjestetään syksyllä 2019. Leirille ilmoittautumisia otetaan vastaan 11. tammikuuta asti Savonlinnan seurakunnan verkkosuvilla. Lisätietoja saa kappalainen Jani Lambergilta.