Uusi kaavaluonnos lähes 160 hehtaarin alueelle Sulkavalle Partalansaareen ja sen läheisyyteen julkaistaan pian

Sulkavalla on valmistunut uusi kaavaluonnos Partalansaaren rantaosayleiskaavan alueelle. Kyseessä on yksityisessä omistuksessa oleva alue.

Timo Seppäläinen

Kaava-alue käsittää muun muassa Partalansaaren rantoja.

Sulkavalla on valmistunut uusi kaavaluonnos Partalansaaren rantaosayleiskaavan alueelle. Kyseessä on yksityisessä omistuksessa oleva alue.
Kun vuonna 2006 valmistunut Partalansaaren rantaosayleiskaava tehtiin, silloinen maanomistaja ei halunnut, että hänen mailleen merkattaisiin rakennuspaikkoja. Nykyiset omistajat haluavat nyt mailleen kaavan.
Kaava-alue kattaa 158,3 hehtaarin alueen Partalansaaressa, Unisaaressa, Leppäsaaressa ja Saunasaarissa sekä niiden pienissä lähisaarissa. Alueet ovat Saimaan Kervilänvirran, Säviönvirran, Lepistönselän ja Sammalveden rannalla.

Alueelle voitaisiin yleiskaavan mukaan mitoittaa 31 uutta rakennuspaikkaa. Niistä suurin osa tulisi Partalansaaren ranta-alueille ja kolme Leppäsaareen. Venevalkaman paikaksi on merkattu Kaationlahden suojaisa ranta.
Kaavaa varten on täydennetty kymmenen vuotta vanhaa maisema- ja luontoselvitystä, joka koskee aluetta. Selvityksessä on huomioitu muun muassa saimaannorpan pesimispaikat ja lähellä oleva luonnonsuojelualue Kaatosselkä–Tolvanselkä. Kaavoittajan ja rakennustarkastajan mukaan selvityksessä ei ole ilmennyt mitään sellaista, joka estäisi esitetyn kaavan toteuttamisen.

Kaavaluonnos asetetaan pian nähtäville Sulkavan kunnan virastotalolle. Sen jälkeen viranomaisilla, maanomistajilla ja kaikilla niillä, joiden oloihin kaavalla on vaikutusta, on 30 päivää aikaa jättää siitä lausuntoja. Nähtävillä olon tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo