Lapset kuvaavat luontoelokuvan Savonlinnassa - katso video!

Normaalikoulun ja Kellarpellon viidesluokkalaiset seuraavat kevään tuloa linssin läpi, elokuvat nähdään elokuussa Savonlinnan luontoelokuvajuhlilla.

Soila Puurtinen

Normaalikoulun viides luokka kuvasi maanantaina omaa luontoelokuvaa. Mukana harjoittelija Elina Autio, koululainen Nea Kärkkänen ja opiskelija Tuomas Silvennoinen.
Normaalikoulun viides luokka kuvasi maanantaina omaa luontoelokuvaa. Mukana harjoittelija Elina Autio, koululainen Nea Kärkkänen ja opiskelija Tuomas Silvennoinen.

Lapset tekevät itse luontoelokuvan. Tämä oli Savonlinnan luontoelokuvajuhlien idea, johon tarttui opettajaopiskelija Tuomas Silvennoinen. Elokuvaprojektista tulee Silvennoisen kandidaatin työ.

Seuraavan kolmen viikon aikana tekevät Savonlinnan normaalikoulun ja Kellarpellon koulun viidennen luokan oppilaat kymmenen minuuttia kestävät luontoelokuvat, joissa seurataan kevään edistymistä. Elokuvia koordinoi opiskelija Silvennoinen, joka myös leikkaa molemmat elokuvat.

Maanantaina pääsi normaalikoulun 5B-luokka kuvaamaan ja havainnoimaan lähiluontoa sekä seuraamaan helikopterikameran toimintaa.

- Tämä on monialaista oppimista, jossa yhdistyvät biologia, äidinkieli ja kuvaamataito. Lapset itse suunnittelevat filminsä ja kuvaavat ne, kertoo Silvennoinen.

- Savonlinnan OKL:ssa ovat kaikki lähellä toisiaan. Olen saanut apua tutkijoilta, professoreilta sekä normaalikoulun opettajilta todella nopeasti. Suuremmassa yksikössä tällainen ei varmasti onnistuisi.

Molemmat lasten tekemät luontoelokuvat nähdään elokuussa Savonlinnan luontoelokuvafestivaaleilla.

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.