Osuuskauppa Suur-Savo osti kaupungilta maata valtatien varrelta – Mertalan uusi liiketontti halutaan mahdollisimman nopeasti rakenteille

Valtatien varret ovat tähän asti olleet varattuina eritasoliittymälle. Kun Väylävirasto tuumasi, että eritasoliittymää ei tarvita, maat joutaa yhdistää viereiseen liiketonttiin.

Soila Puurtinen

Kaupunki on myynyt valtatien varresta maata Osuuskauppa Suur-Savolle.
Kaupunki on myynyt valtatien varresta maata Osuuskauppa Suur-Savolle.

Osuuskauppa Suur-Savo haluaa päästä nopeasti toteuttamaan suunnitelmiaan Mertalan liiketontilla.

Alueelle ollaan tekemässä kaavamuutosta, mutta Suur-Savo aikoo hakea poikkeuslupaa aloittaakseen rakentamisen jo ennen kaavoituksen valmistumista.

Kaavamuutoksessa nykyisten liiketonttien ja valtatie 14:n väliin jäävä alue muutetaan liiketoiminnan alueeksi. Tähän asti se on ollut liikennealuetta siltä varalta, että risteykseen joskus tehtäisiin eritasoliittymä. Nyt Väylävirasto on ilmoittanut, että eritasoliittymää varten ei enää tarvitse varata maata.

Päivi Virta-Salo

6053555.jpg

Tekninen lautakunta päätti tällä viikolla myydä Osuuskauppa Suur-Savolle alueen, jota on tähän asti pidetty varalla eritasoliittymää varten. Noin 3 860 neliömetriä maata vaihtaa omistajaa 212 300 eurolla. Kaupunki teetti riippumattoman arvion alueen rakennusoikeuden arvosta.

Maakaupan jälkeen Suur-Savo omistaa koko tulevan liiketontin alueen. Se osti hiljattain Veljekset Pekkoselta Mertalan Nesteen tontin. Ennestään se omisti S-marketin tontin sekä entisen autokaupan tontin.

Nesteen polttoainemittarit vaihtuvat S-ryhmän väreihin ABC-mittareiksi lokakuun alussa.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen on aiemmin kertonut, että Mertalaan rakennetaan uutta liiketilaa autokaupalle. Tavoitteena on, että Karjalantiellä sijaitsevat Etelä-Savon Auton toiminnot siirtyvät uusien rakennettavien autokaupan liiketilojen myötä Mertalaan