Kolea kesä näkyy vesillä — pelastustehtäviä viime vuotta vähemmän

Tänä kesänä Savonlinnan Järvipelastajilla on ollut viime vuotta vähemmän tehtäviä.

Soila Puurtinen

Tänä kesänä Savonlinnan Järvipelastajilla on ollut viime vuotta vähemmän tehtäviä.

Tämänvuotinen kesäsää näkyy Suomen Meripelastusseuran tehtävämäärissä. Valtakunnallisesti tehtäviä on ollut hieman viime kesää vähemmän.

— Kesä–heinäkuu on ollut pikkuisen hiljaisempi kuin viime vuonna. Kolea sää ja sade ovat aiheuttaneet sen, että tehtäviä on ollut vähemmän, ja kesä on mennyt kohtuullisen rauhallisesti, Suomen Meripelastusseuran koulutuspäällikkö Jaakko Heikkilä kertoo.

Heikkilän mukaan kesä on sujunut myös sikäli hyvin, että vakavilta onnettomuuksilta on pääasiallisesti vältytty.

— Elokuun alussa Porkkalan selällä upposi huvialus, jossa oli neljä matkustajaa. Kaikki neljä matkustajaa kuitenkin pelastuivat pelastusliivien ansiosta. Pelastusliivit kannattaa pukea päälle aina vesille lähdettäessä. Ne ovat halvin henkivakuutus.

Savonlinnan Järvipelastajilla tehtäviä on ollut tähän mennessä 62. Tämä on toistakymmentä tehtävää vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

— Täällä touko–kesäkuu oli hieman normaalia rauhallisempi. Heinäkuussa tehtäviä oli viimekesän malliin, ja elokuussa päivystyspuhelin on soinut lähes päivittäin, Savonlinnan Järvipelastajien puheenjohtaja Esa Hirvonen sanoo.

Hirvosen mukaan tyypillisimmin pelastustehtävän aiheuttaa veneeseen tullut tekninen vika.

Savonlinnassa Järvipelastajien kausi jatkuu marraskuulle aina jäiden tuloon asti. Viime vuonna yhdistys teki ympärivuorokautista päivystystä 186 vuorokautta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.