Kulttuurikellari palkittiin Vuoden hyvinvointitekona Savonlinnan Hyvinvointimessuilla — Tanhuvaaran parkkipaikka kävi ahtaaksi messujen uuden kävijäennätyksen myötä

Tämän päivän toinen palkittu oli Saimaan Syöpäyhdistyksen Itä-Savon alueen neuvontahoitaja Janna Puurunen.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Hyvinvointimessuilla palkittiin hyvinvointitekoja. Oikealla Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n varapuheenjohtaja Lara Nurminen ja hänen vierellään jo perjantaina palkittu Sosterin projektipäällikkö Juuso Kautonen.
Savonlinnan Hyvinvointimessuilla palkittiin hyvinvointitekoja. Oikealla Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n varapuheenjohtaja Lara Nurminen ja hänen vierellään jo perjantaina palkittu Sosterin projektipäällikkö Juuso Kautonen.

Savonlinnan Kulttuurikellari palkittiin lauantaina Vuoden hyvinvointitekona Savonlinnan Hyvinvointimessuilla.

— Olemme aivan riemuissaan ja liikuttuneita tästä tunnustuksesta. Olemme tehneet valtavan paljon töitä puhtaasta halusta auttaa Savonlinnan kulttuurielämää kehittymään, Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n varapuheenjohtaja Lara Nurminen iloitsee.

Auvisenrinteessä sijaitseva Savonlinnan Kulttuurikellari toimii esimerkiksi konsertti-, teatteri ja kokoontumistilana. Kalenteri on täynnä varauksia pitkäksi ajaksi eteen päin.

— Suosio on todiste siitä, että tällaiselle tilalle oli kaupungissa tilausta. Tila on todella muuntautumiskykyinen. Itsekin aina yllättyy erilaisissa tapahtumissa, että mihin kaikkeen sitä tosiaan voi käyttää, Nurminen nauraa.

Vuonna 2017 perustetun Kulttuurikellarin toiminta on nyt vakiintunut niin hyvin, että Veera Kolehmainen pystyttiin palkkaamaan toiminnanjohtajaksi.

— Toiminnanjohtaja on helpottanut meidän hallituksen jäsenten työtä aivan valtavasti. Alussa kaikki oli uutta ja opettelemista oli paljon, mutta nyt myös hallituksen työskentely alkaa olla hyvissä uomissa. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja turvatulta, Nurminen iloitsee.

Lauantain toinen palkittu oli Saimaan Syöpäyhdistyksen Itä-Savon alueen neuvontahoitaja Janna Puurunen, jonka uudenlainen lähestyminen ja lämmin esilläolo on lisännyt tärkeän työn näkyvyyttä ja luonut uusia yhteistyökuvioita.

Bussivuoroja kannattaa käyttää oman auton sijaan

Savonlinnan Hyvinvointimessut -tapahtuma on kasvanut vuodesta toiseen ja jälleen messuilla tehtiin uusia ennätyksiä. Näytteilleasettajia oli paikalla yli 260, ja messujen kävijämäärä nousi yli 3 300:n.

Messujen vapaaehtoiset työntekijät mukaanlukien tapahtumassa oli kaikkiaan mukana noin 3 600 henkilöä.

— Tunnelma messuilla on ollut äärettömän hyvä. Myös kävijät ja näytteilleasettajat ovat olleet enimmäkseen todella tyytyväisiä, iloitsee projektikoordinaattori Kimmo Käärmelahti messut järjestävästä Savonlinnan Kolomonen ry:stä.

— Mielenharmia on aihettanut joillekin lähinnä parkkipaikkojen rajallisuus. Lauantaina messuilla kävi noin 1 600 ihmistä, ja henkilöautojen määrä oli välillä aivan valtava. Osa joutui jättämään auton aika pitkän kävelymatkan päähän.

Ensi vuodeksi Käärmelahti suunnitteleekin bussivuorojen lisäämistä kaupungin ja Tanhuvaaran välille.

— Ruuhkaisimpiin vuoroihin voidaan ottaa kaksi bussia. Ja samalla kannustetaan kaikkia käyttämään bussikuljetuksia, vaikka omakin auto olisi käytettävissä. Bussikyyti on ilmainen ja bussit kulkevat tunnin välein Tanhuvaaran ja kaupungin väliä.

Yleisö kaipasi messuille liikuntajärjestöjä, -seuroja ja kuntosaleja

Käärmelahti pohtii, että ensi vuonna mukaan voitaisiin koettaa houkutella lisää esimerkiksi liikuntajärjestöjä ja -seuroja sekä paikallisia kuntosaleja. Toive tuli yleisöltä, etenkin lapsiperheiltä.

— Messuilla on ehkä ollut painottuneena niin sanottu korjaava toiminta, kuten potilasjärjestöt. Mukaan kaivattaisiin enemmän myös sitä sairauksien ja vaivojen ennaltaehkäisevää puolta, Käärmelahti pohtii.

— Ehkä urheiluseurat voisivat esimerkiksi yrittää messujen kautta rekrytoida uusia höntsäryhmien vetäjiä riveihinsä. Sellaiselle yhteisölliselle liikunnalle olisi paljon tilausta, kun kaikki eivät halua harrastaa lisenssiurheilua.