Tyrsky lähtee hommiin puskemaan Saimaan syväväylää auki Savonlinnan ja Varkauden väliltä viikon päästä keskiviikkona 3. huhtikuuta

Väylät on otettava huomioon, kun lähtee liikkumaan keväiselle Saimaalle.

M/S Tyrskyltä kestää hyvän matkaa toista viikkoa avata Saimaan syväväylä kokonaisuudessaan.
M/S Tyrskyltä kestää hyvän matkaa toista viikkoa avata Saimaan syväväylä kokonaisuudessaan.

Saimaan syväväylän avaaminen liikenteelle alkaa keskiviikkona 3. huhtikuuta. Ensimmäisenä puskija Tyrsky avaa Savonlinnan ja Varkauden välisen väylän. Välin avaamiseen menee puskijalta kaksi päivää.

5.—7. huhtikuuta jäätä särjetään Savonlinnan ja Imatran sekä Joutsenon ja Kaukaan väleiltä. 8.—14. huhtikuuta avataan Savonlinnan ja Joensuun välinen reitti.

Väylävirasto neuvoo liikkujia huomioimaan Saimaan syväväylän avausaikataulut ja olemaan varovaisia väylien läheisyydessä. Murtajien ja muiden alusten liikkumista voi seurata täältä.

Saimaan kanava aukeaa vasta toukokuussa

Saimaan syväväylällä liikenne alkaa samantien, mutta Saimaan kanavalla liikenne avataan tänä vuonna vasta toukokuussa. Tämä on pari kuukautta tavanomaista myöhempään.

Normaalia pidempi liikennekatko johtuu Saimaan kanavan alaporttien uusimisesta. Kyseessä on kolmivuotinen urakka, joka valmistuu tänä keväänä.

Vaihtotyöt ovat edenneet aikataulussaan ja pian kaikki Saimaan kanavan seitsemän alaporttia on vaihdettu uusiin. Nyt on käynnissä urakan viimeinen vaihe, eli Venäjän puolella olevien neljän alaportin uusiminen.

Näillä näkymin myös Laitaatsalmen syväväylä otetaan käyttöön toukokuun loppupuolella. Väylä on tällä hetkellä vielä merkkaamatta. Myös Kyrönsalmeen jää väylä.